Sverige
8 december 2021 13:32

Ridsporten rullar vidare med nya coronarekommendationer

Nya uppmaningarHåll avstånd och undvik trängsel är de nygamla råden när Sverige under onsdagen träder in i en ny period av coronarekommendationer. Än så länge kan dock ridsporten sitta lugnt i båten – med undantag av hopptävlingar inomhus.

Ridsporten rullar vidare med nya coronarekommendationer
Dressyrpubliken behöver inte visa vaccinationsbevis – än så länge. Foto: Roland Thunholm

– Jag förstår att det är oerhört tufft för många att återigen börja oroa sig för nya restriktioner och om möjligheter att fortfarande kunna utöva sin idrott den närmaste tiden, säger Björn Eriksson, Riksidrottsförbundets ordförande.

Oavsett ålder och idrott kan alla än så länge fortsätta hålla igång.
– Men jag vill uppmana alla oss vuxna att följa rekommendationer om avstånd och att undvika trängsel och samlingar med många deltagare inomhus. Vi behöver göra allt vi kan för att vi inte ska hamna i ett läge med ännu mer smittspridning som kan riskera att påverka idrottandet för barn och ungdomar, säger Björn Eriksson.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens beslut gällande offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus gäller sedan den 1 december nya smittskyddsregler för hoppning inomhus. Detta enligt ett beslut som fattats av förbundsstyrelsen.

Vid hopptävlingar inomhus som samlar fler än 100 personer i publiken ska arrangören kräva att personer som är 18 år och äldre visar vaccinationsbevis – alternativt vidta särskilda smittskyddsåtgärder. Arrangören bestämmer själv vad som gäller för den enskilda tävlingen.

Vid regeringens pressträff uppmanade statsminister Magdalena Andersson alla att dra sitt strå till stacken och att vaccinera sig. Rekommendationerna som gäller från och med onsdagen är steg 1 i en åtgärdsplan om tre steg, beroende på hur smittan utvecklas.

Möjligheten att söka evenemangsstöd för evenemang som inte gått att genomföra eller varit tvungna att begränsas förlängs också till och med den 31 mars 2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden