Hoppning
21 juli 2019 16:17

Peder placerad i Rolex Grand Prix

Rolex Grand PrixIngen Henrik von Eckermann i startfältet, men Peder Fredricson startar Rolex Grand Prix i Aachen. Snygga rundor men bommarna var inte på Peders sida den här gången - trots allt räckte det till placering.

Peder placerad i Rolex Grand Prix
Peder Fredricson och Catch Me Not S rev det allra sista hindret i Rolex Grand Prix (arkivbild). Foto: FEI

CHIO Aachen avslutas under söndagen med Rolex Grand Prix, tävlingen med de riktigt stora prispengarna som går över två rundor och avslutas med en omhoppning. Som Ridsport tidigare berättat om avstår Henrik von Eckermann från att starta i tävlingen med Toveks Mary Lou trots att han vann förra omgången av Rolex Grand Prix och därmed har chans att vinna miljonbelopp om han upprepar bedriften (läs mer här).

Enda svenska ryttare blir därför Peder Fredricson som gick ut som 18:e ryttare bland 40 startande i den prestigefyllda klassen. På Catch Me Not S (SWB val f-06 e Cardento-Ramiro’s Son, uppf Krister Svedberg). Endast tre ekipage hade nollat den tuffa banan, men Peder och Catch Me Not såg ut att klara av bedriften finfint och ekipaget var inte i en enda bom. Förrän på sista hindret, där det såg ut som koncentrationen tappades lite hos ekipaget och Catch Me Not drog med sig översta bommen.

Peder såg märkbart besviken ut när han red ut från banan. Som snabbaste fyrafelare placarade han sig dock på femte plats, och det återstår ytterligare en runda och en eventuell omhoppning innan allt är avgjort.

Utöver Catch Me Not S finns ytterligare en SWB-häst i startfältet: Albfuehren’s Bianca riden av Steve Guerdat, även detta ekipage drog på sig fyra fel.

Även i andra rundan blev det fyra fel för Peder och Catch Me Not S, och ekipaget deltog inte i omhoppningen. Trots allt räckte resultatet till en elfte plats vilket gav drygt 100 000 kronor i prispengar. Steve Guerdat och Bianca kom på tionde plats med totalt fyra fel.

Amerikansk seger

Segern och över tre miljoner i prispengar gick till amerikanen Kent FarringtonGazelle efter tre felfria rundor. Tyska Daniel DeusserTabogo Z var inte långt efter och levererade även han tre nollrundor. Drygt två miljoner blev det i prispengar för Deusser. Trea kom brittiska Ben MaherExplosion W.

Startlista
Resultat
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden