Hoppning
7 april 2019 13:16

Rolf-Görans adept vann LFC-finalen med grannens uppfödning

LövstafinalerGudrun Patteet och grannuppfödningen Sea Coast Monalisa van't Paradij vann Lövsta Future Challenge-finalen för unga hästar. Bäst av U25:orna i LFC blev Filip Ågren.

Rolf-Görans adept vann LFC-finalen med grannens uppfödning
Rosetten på plats! Årets vinnare av Lövsta Future Challenge Jumping för unga hästar. Foto: Roland Thunholm

Årets Lövsta Future Challenge-final för hästar födda 2012 fick en belgisk segrare i
Sea Coast Monalisa van’t Paradijs (BWP, sto, e Bamako de Muze-Emerald van’T Ruytershof), riden av Gudrun Patteet.

Hon har haft hästen sedan i vintras.
– Det här var vår största seger hittills. Hästen är uppfödd i Belgien, hos mina grannar faktiskt och de kommer nog att bli väldigt glada över segern.
– Nu ska hästen få en paus. Jag tror inte att hon kan göra bättre än så här för sin ålder.

Oklart med Pebbles

Gudrun Patteet var fyra i Tophyn, efter den historiska svenska trippeln, med Sea Coast Valdelamadre Clooney . Hon kom till Göteborg främst för att hoppa världscupfinalen med Sea Coast Pebbles. Ground jury bedömde att hästen inte var i tävlingsbart skick efter att ha visats tisdag och ytterligare en gång på onsdagen. ”Tävlingens veterinärer har bestämt att inte acceptera honom som ’fit to compete’ på grund av hans tuppspatt”, skrev ryttaren då på sin Facebook gällande hästen som hon vann världscupkvalet i Helsingfors med.

– Det är trevligt att jag inte kom här för ingenting – mina andra hästar inte har rivit ett hinder. Gällande Pebbles framtid vet jag inte. En tävling accepterar honom, en annan inte. Vi kan inte arbeta hela året för något och inte veta om han accepteras för start, säger Gudrun.

Lfcgudrunpatteetonalisart
Mot segern med Sea Coast Monalisa van’t Paradijs. Foto: Roland Thunholm

Vinnaren tränar för Rolf-Göran Bengtsson, främst på tävling då hon får god hjälp av svensken. Hon berättar hur mycket hon uppskattar Rolf-Görans support och att han fanns där före starten i dag.
– Han är till stor hjälp, alltid lugn och har ett bra inflytande.

Svensk på fjärde plats

Andraplatsen i LFC-finalen gick till ekipaget som vann gårdagens LFC-klass: Ghost de Reville (SBS, val, e President-Orlando) med Martin Fuchs i sadeln. Trea blev Mandato van de Neerheide (BWP, val, e Emerald van’T Ruytershof-Pommeau du Heup) och Christian Ahlmann.

På fjärde plats blev det dock svenskt genom  Grevlundas Cash du Talus (SF, val, e Kannan-Quick Star) och Stephanie Holmén.
– Han har hoppat bra hela veckan och jag är väldigt nöjd med honom. Det är en bra erfarenhet för hästarna att komma hit och hoppa, och visa dem lite av vad som förhoppningsvis väntar för dem i framtiden.

Bästa SWB-häst var dagens femma Torrada (SWB, sto, e Tornesch-Corrado I, uppf/äg Monica och Ingemar Nilsson), som riden av Josefine Hallengren var med till omhoppning.

Lfcstephanieholmencashdutalusrt
Svenskt på fjärde plats genom Stephanie Holmén och Cash du Talus. Foto: Roland Thunholm
Lfcjosefinehallengrentorradart
Josefine Hallengren red Torrada till bästa SWB-placeringen med femte plats. Foto: Roland Thunholm

Filip Ågren bästa U25:a

Under veckan har fem kvalade och uttagna U25-ryttare hoppat Lövsta Future Challenge-final i Scandinavium. Bäst på GHS och totalvinnare är Filip Ågren, som red för andra året i Scandinavium.
Med Cardina (SWB, sto, f 2003 e Cardento-Diamond uppf/äg Karin Edman-Ågren) blev det en placering i torsdagens internationella 1,40.
– Det är en väldigt bra erfarenhet att få rida här och man lär sig förstås väldigt mycket. Bara att vara i den här atmosfären är härligt, säger Filip.

Img_0407
Filip Ågren och Cardina i ärevarvet på GHS. Foto: Roland Thunholm

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden