Hoppning
22 september 2018 01:24

Rookien Fredrik Jönsson lyfte Sverige

Ryttar-VMHan kom in som rookie i det mästerskapsrutinerade svenska hopplaget. Nu är Fredrik Jönsson bästa svensk på VM. "Jag visste att jag skulle kunna göra någonting bra," säger den nyblivne VM-silvermedaljören.

Rookien Fredrik Jönsson lyfte Sverige
Fredrik Jönsson och Cold Play. Foto: Roland Thunholm

Fredrik Jönssons Cold Play hade aldrig tidigare hoppat så stort och så mycket som han nu fick göra tre dagar i rad på VM. Men han har gjort det strålande, med bara en enda rivning var han starkt bidragande till det svenska VM-lagsilvret.

Klart att jag var lite nervös inför första dagens tidshoppning. Fredrik Jönsson.

Det är inget som förvånade Fredrik Jönsson, själv rookie i ett hoppningsmästerskap.
Han gick helt enkelt in och bara levererade.
– Klart att jag var lite nervös inför första dagens tidshoppning, mindes Fredrik Jönsson där han satt bland sina lagkamrater med silvermedaljen om halsen under presskonferensen efter prisutdelningen.

– Men samtidigt har jag ju vetat att hästen har hög kapacitet. Jag visste att jag skulle kunna göra någonting bra.

Många ryggdunkar
För konkurrenterna har Fredrik i viss mån varit en överraskning och han har fått många glättiga ryggdunkningar.
– Det är väldigt kul att kunna mäta sig med de allra bästa.
– Svenskar har en förmåga att be om ursäkt när det gör något bra. Men svensk hoppning har varit bra länge nu, vi ber inte om ursäkt.

Ridsport
Fredrik Jönsson går fredagens finalbana. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Fredrik Jönsson och Cold Play är bästa svenska ekipage på VM efter tre hoppningar. Foto: Roland Thunholm

Fredrik ligger sjua individuellt – bäst av svenskarna – inför finalen på söndag.
– Nu får jag fortsätta att fundera på hur jag ska prestera och jag är helt övertygad att jag får hjälp av mina lagkamrater, precis som jag fått hela tiden här, sa han.

Vila på lördag
På lördagen blir det vila för Cold Play.
– Här är så varmt att hästarna håller sig smidiga så han behöver bara promeneras lite. Men om Cold Play skulle ha träningsvärk får vi hjälpa honom med den. Själv ska jag få ytterligare en dag att gå. Det är inte lätt när man är van vid att alltid ha mycket att göra hemma.

Läs mer om Fredrik Jönsson

Ridsports samlade VM-bevakning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden