Världen
12 november 2020 10:15

Rösta på din favorit till FEI Awards – svensk nominerad

HyllningEfter ett annorlunda år, där inställda tävlingar blev vardagsmat, har FEI Awards valt att i årets upplaga istället titta tillbaka på de som tidigare vunnit i de olika kategorierna. Alla kan nu vara med och rösta fram sin favorit, bland de nominerade finns svenske hovslagaren Uno Yxklinten.

Rösta på din favorit till FEI Awards – svensk nominerad
Nu kan du rösta på dina favoriter till FEI Awards 2020.

FEI Awards 2020 består av fem kategorier – Rising Star, Best Athlete, Best Groom, Against All Odds och Solidarity. Det finns 55 tidigare vinnare att rösta på, från totalt 19 nationer.

Sverige har med en representant i kategorin ”Solidarity”, FEI:s solidaritetspris, där hovslagaren Uno Yxklinten vann 2019 för sitt arbete med att utbilda hovslagare i Zambia. Även holländska Celia Rijntjes, som var Rolf-Göran Bengtssons groom under många år, finns med bland de nominerade. Hon vann priset som bästa hästskötare 2012.

Du röstar på FEI:s webb – röstningen är öppen till och med den 22 november. Vilka vinnarna i de fem kategorierna blir kommer att utses helt av publikens röster. Ett resultat ska presenteras i mitten av december.

– De här utmärkelserna är ett sätt att hedra hjältarna i vår sport. Ridsport är inte bara en sport utan ett sätt att leva för många människor, och det har varit ett oerhört svårt år för ridsporten, precis som det har varit för alla. Nu, mer än någonsin, måste vi fokusera på det positiva som vår sport har att erbjuda och fira de fantastiska ambassadörer som vi har, både på spelplanen och bakom kulisserna som gör skillnad, säger FEI:s ordförande Ingmar de Vos i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden