Ponny
22 juli 2019 09:12
Ridsportplus

Rutinerade tjejer vann sina kategorier

Ponny-SM i dressyrRutinerade Ellen Olsson och My Sandgren åkte hem från ponny-SM i dressyr hos Björbäcks Ryttarförening med varsin guldmedalj på söndagen. "Det här känns väldigt speciellt eftersom det var vårt sista SM och faktiskt vår allra sista start," säger Ellen Olsson.

Rutinerade tjejer vann sina kategorier
Ellen Olsson och Daylight har gjort sin sista tävling tillsammans. Foto: Yvonne Karlsson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I C-ponnyernas grupp 1 (ryttare upp till 16 år)startade 19 ekipage, där sex var kvar till slutstriden i en kür.

Han vill alltid göra sitt bästa och är väldigt fokuserad, samtidigt som han har sin egen vilja. Ellen Olsson om Daylight.

Både den och hela SM kat C vanns övertygande av 16-åriga Ellen Olsson, Föreningen Mantorps Ryttarna, på Daylight (korsningsvalack f 2002 e Dijon S-Till the Champ, uppf Tyskland).

– Jag har två SM-guld sedan tidigare med Daylight, men det här känns väldigt speciellt eftersom det var vårt sista SM och faktiskt vår allra sista start, berättade Ellen.
– Vi får en vecka tillsammans nu, sedan ska han till en ny ryttare.

Fina år tillsammans

Det är fina år de två haft tillsammans med bland annat EM-deltagande. Ellen beskriver fuxvalacken som glad, men bestämd av sig.
– Han vill alltid göra sitt bästa och är väldigt fokuserad, samtidigt som han har sin egen vilja.

På samma gång som Daylight kan gå vidare och ge nya erfarenheter åt en yngre ryttare, har Ellen börjat sikta på en ny era genom det femåriga danska halvblod som väntar på henne.
–Vi har inte tävlat än, jag har bara tränat än så länge.

My Sandgren mästare bland D-ponnyerna

Bland D-ponnyerna var det likaledes segervana My Sandgren, 15 år, från Willands Ryttarförening, som tog hand om det glänsande SM-täcket och guldmedaljen. Hon red Twenty Two (hingst DRP f 2005 e Durello Top-Mister Man, uppf KVC), som till vardags kallas “Twenty” eller “Ponnyn” rätt och slätt.

Twenty Two
EM-aktuella My Sandgren och Twenty Two är svenska mästare. Foto: Yvonne Karlsson

– Han står i ett stall med stora hästar, så han är enda ponnyn och då blir det ett passande smeknamn, säger My. Alla vet vem Ponnyn är.

EM nästa

Det rutinerade ekipaget har bland annat lagguld och individuellt guld i SM sedan tidigare och deltagande i NM. Närmast väntar årets EM i Polen om tre veckor.

My har putsat lite på sitt kürprogram i år.
– Det är en lite ny variant som jag testar detta året, man måste försöka ändra lite här och där för att få till det allra bästa.

Traven och de enkla bytena, tycker My är Twenty Twos främsta styrkor.
– Svagheter har han inga, jag tycker allt med honom är fantastiskt! Men han är ju hingst och vill gärna bestämma och kan bli arg om han inte får göra det.
– På samma gång är han väldigt kelig av sig och vill ha uppmärksamhet hela tiden.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden