Dressyr, Ponny
21 juli 2019 18:56
Ridsportplus

Guld efter två brons för Brodals Mistral

B-ponnymästare22 år gammal lotsades Brodals Mistral till sitt första SM-guld. Stina Lärnefjord har haft läromästarn i tre år och beskriver Mistral som sin bästa kompis. Men nu faller hon för åldersstrecket och i stallet finns även en D-ponny som hon ska rida in sig på.

Guld efter två brons för Brodals Mistral
Äntligen blev det ett SM-guld för Brodals Mistral. Stina Lärnefjord gör sitt sista år på B-ponny och lotsade sin bästa kompis till seger. Foto: Yvonne Karlsson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Stina Lärnefjord, Föreningen Trollhättans Sportryttare, är ryttaren som såg till att 22-årige Brodals Mistral (welshvalack f-97 e Wildzangs Gloriant-Mirth Master, uppf Liselott Månsson) fick bärga ett SM-guld i sin långa karriär. Valacken har tidigare fått två SM-brons och förra året var han och Stina tvåa i B-finalen. Men i år slog de alltså till och vann en övertygande seger i finalklassen på 70,815 procent.

Stina är 13 år och faller alltså för åldersstrecket att tävla B-ponny i år. Mistrals efterträdare är D-ponnyn Kildegaards Ramses som hon bara haft i två månader. Det är en welsh cobhingst som hon håller på att rida in sig på.

Mistral däremot, har hon haft i tre år och etablerat ett nära förhållande med. När hon ombeds beskriva Mistral säger hon:
– Han är min bästa kompis! Han är glad och pigg och mycket speciell. Han älskar att visa upp sig och tävla.
– Nu direkt ska han få lite semester, sedan får vi se hur framtiden blir.

Tränaren är förebilden

Som sin förebild på dressyrbanorna nämner Stina direkt sin tränare Anna Jarnald, som finns med på plats i Björbäck och har stöttat sin elev genom hela meetinget.
– Hon är verkligen någon att se upp till, säger Stina och fingrar belåtet på gehänget som visar att hon är segrare i SM för kat-B ponnyer 2019. Hon är min främsta idol!

Klassen blev en stor framgång för welshponnyaveln, då tolv av 20 startande hade welshblod i sig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden