Hoppning
4 december 2021 14:54

Så ska svensk hoppsport stanna i världstoppen

VisionListan över framgångarna för svensk hoppsport 2021 är lång. OS-guldet i Tokyo är årets höjdpunkt och nu handlar det om att svensk hoppsport ska hålla sig kvar i världstoppen. Nu har Svenska Ridsportförbundet tagit fram en strategi för just detta; Hoppsportens vision 2030.

Så ska svensk hoppsport stanna i världstoppen
Det guldskimrande laget Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson. Foto: FEI/Arnd Bronkhorst

Förutom OS-guldet i Tokyo, det första för svensk hoppning på närmare 100 år, har svensk hoppsport tagit för sig i många andra sammanhang under året.

Nu, kanske mer än någonsin, måste vi öka takten, kraftsamla och få med oss fler på vägen för att bredda sporten och lägga grunden för fortsatta framgångar.

Henrik Ankarcrona till SvRF.

Nu har Svenska Ridsportförbundet SvRF, tagit fram en strategi som hålla Sverige kvar på toppen. Det handlar om Hoppsportens vision 2030.

– Resultatmässigt är det svårt att drömma om sådana här framgångar. Men det sista vi kan göra nu är att luta oss tillbaka och vara nöjda. Nu, kanske mer än någonsin, måste vi öka takten, kraftsamla och få med oss fler på vägen för att bredda sporten och lägga grunden för fortsatta framgångar, säger hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona som har varit med att ta fram visionen till SvRF.
– Det kanske allra viktigaste i mitt arbete som förbundskapten är att bädda för morgondagens framgångar.

Blickar framåt

Syftet med Hoppsportens vision 2030 är att beskriva vad alla framgångar innebär för svensk hoppsport, blicka framåt på de närmaste fem åren och beskriva hur hoppsporten långsiktigt ska behålla sin position i världstoppen. Det gjordes ett liknande visionsarbete inom hoppsporten i slutet av 1990-talet.

Hoppsportens vision 2030 innehåller så väl målbild för 2030 som fokusområden för att nå målen. Dessutom kompletteras det med ett idédokument som stöd för det fortsatta utvecklingsarbetet.

Hästvälfärd och sponsorer

Dokumentet innehåller bland annat avsnitt om den svenska aveln, hästvälfärd, tränarrollen och sponsorer

– Vår förhoppning är att det ska fungera som en form av vägledning, både för oss inom sporten och för dem som i dag kanske står utanför, men som är intresserade av att bli en del av svensk hoppsport, säger Henrik Ankarcrona till SvRF.

Hela dokumentet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden