Hoppning
2 november 2021 16:48

Svenska hoppryttarna till Friends klara

SIHS 2021Nu har ytterligare fem svenska ryttare tagits ut till hoppklasserna under Sweden International Show i Friends Arena sista helgen i november.

Svenska hoppryttarna till Friends klara
Jens Fredricson är uttagen till SIHS2021. På bilden rider han Markan Cosmopolit. Foto: Roland Thunholm

Sedan tidigare har det varit klart att OS-laget med Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann är klara för start i hoppklasserna i Friends.

Vi har haft otroliga framgångar under året och nu får vi äntligen komma och visa upp oss inför den svenska publiken. Henrik Ankarcrona.

Nu berättas det i ett pressmeddelande att trion får sällskap av Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson, Angelica Augustsson Zanotelli, Evelina Tovek och Angelie von Essen.

Det är den senaste tidens prestationer från de uttagna ryttarna som har gett en biljett till Sweden International Horse Show. Jens Fredricson har tagit en pallplats i världscupen och både han och Angelie von Essen red dubbla felfria rundor när det svenska laget blev tvåa i tyska Aachens nationshoppning.

Vann GCL

Evelina Tovek vann Global Champions League med sitt lag i Samorin nyligen och så väl Rolf-Göran Bengtsson som Angelica Augustsson Zanotelli ingick i det svenska, fjärdeplacerade EM-laget tidigare i år.

– Det känns väldigt roligt att komma till Friends Arena med en så formstark trupp. Vi har haft otroliga framgångar under året och nu får vi äntligen komma och visa upp oss inför den svenska publiken, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona i pressmeddelandet.

Klara internationella ryttare är britterna Ben Maher och Scott Brash, samt Marlon Modolo Zanotelli, Brasilien.

 

Totalt startar 18 ryttare under de fyrstjärniga hopptävlingarna i Stockholm. Hoppningen startar redan på torsdagen 25 november med två internationella hoppklasser och den första klassen i Arena Youth Tour för juniorer och Young Riders.

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden