Körning
7 augusti 2018 16:48

Säker seger för Cecilia på Flyinge

Cecilia Qvarnström och brune halvblodsvalacken Bambillini var oslagbara i den medelsvåra klassen när Skånska Körsällskapet ordnade körtävling på Flyinge i helgen. Ekipaget var etta i samtliga tre moment.

Säker seger för Cecilia på Flyinge
Cecilia Qvarnström och Bambillini går mot seger i medelsvår klass i Flyinge. Här i precisionskörningen på Warren Hastingsbanan. Foto: Eva Österlund

Är det denna häst som ska ta Cecilia tillbaka i svår klass på allvar? Det ser mycket lovande ut så här långt.

Drygt 20 kuskar på alla nivåer kom till start i Flyinge, dressyr och precision dag ett och så avslutning med maraton dag två.

Om Cecilia Qvarnström dominerade stort i medelsvår, hon blev även Skånsk mästare, så kopplade Jenny Steen greppet direkt i den svåra klassen. Hon var tvåa i dressyren, slagen här av Paula Bengtsson med Wanadoo men sedan vann Jenny och Zolona både precisionskörningen, maraton och totalt.

Skånsk mästare blev även Sofia Welander i den medelsvåra ponnyklassen där fine Salomon var i riktigt god form.

Gunlög Frost bäst i ponnyklassen

I den lätta klassen för ponny par kom tre erfarna damer med nya ponnyer till start, Gunlög Frost, Carina Sandberg med sina riktigt läckra svarta welshponner och Ewa Kolmodin Weijmar med sitt shetlandspar där Gnistans Okki nu fått sällskap av Minidon Mojo.

Hård kamp i det här rutinerade gänget och det slutade med att Gunlög Frost med Hokus Pokus och Killevippen vann klassen.

Körning, Flyinge Primula
Trevliga ekipaget Linda Svensson med russtoet Primula vann lätt A-klassen för ponny, enbet, på Flyinge. Foto: Eva Österlund Foto: Eva Österlund

Härlig seger för Linda och Primula

Ett nytt intressant ekipage dök upp i lätt A, enbet, ponny nämligen Linda Svensson från Nordhallänningarna. Linda kör russtoet Primula KL, har inte tävlat så väldigt många gånger förut men hade inga problem med att vinna på Flyinge. Härligt!

Härligt var det också att se hur fint junioren Mimmi Olskims styrde runt erfarna shetlandsponny Ekslätts Hugo Boss, en ponny som tidigare körts i par av svårklasskusken Anna Blom.

Fina prestationer på Flyinge alltså och nu laddar arrangörerna om – det är inte långt till Hjulkul-premiären i slutet av augusti.

Körning på Flyinge
Återväxten inom sportkörningen stod bland andra Mimmi Olskims för. Här med Hugo Boss i dressyrprovet. Foto: Eva Österlund Foto: Eva Österlund

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden