Nyheter
26 oktober 2019 16:54
Ridsportplus

Sandra Dahlin rockade med lånat kürprogram

SegerrikDet var första gången Sandra Dahlin och Ichi red hela kürprogrammet från början till slut. Men det bar hela vägen till seger i den 3* Grand Prix Freestyle på Helsingfors Horse Show. "Jag är så glad, och det känns jättebra" säger Sandra om sin andra dressyrseger under helgen.

Sandra Dahlin rockade med lånat kürprogram
Sandra Dahlin och Ichi vann båda klasserna de startade i under Helsingfors Horse Show. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Sandra Dahlin och Ichi (SWB, sto f 2006 e Bocelli u Dynastie  ue Donnerschlag, uppf Miota AB, äg Birgitta Dahlin) är tillbaka på allvar, efter att Ichi skadade sig i hagen i våras. De vann sin första start i GPS på Flyinge i september, och i helgen blev det dubbelseger i Helsingfors, först i fredagens Grand Prix med 71,522 procent och sedan i lördagens kür med 74,105 procent.

− Jag fick låna en kür av Mette Rosencrantz eftersom vi hade vuxit ur den kür vi hade tidigare. På tävlingen var det första gången jag red igenom hela küren, med musik från rockklassiker, berättar Sandra Dahlin för Ridsport.

− Hon var jättefin i passage och piaff och i piruetter, men sedan missade vi i en travökning och i ettorna – och den missen får jag ta på mig. Men vi hade reservlinjer där vi kunde göra om dem.

Hade god hjälp

Under fredagens Grand Prix var Ichi lite spänd i halterna och hade svårt att stå still.
− Hon blev också lite kort i formen i går, men det var bättre i dag.
− Jag är också så glad över att jag hade hjälp av mina tränare Kyra Kyrklund och Richard White på framridningen.

Jag har fortfarande en härlig känsla efter Specialen i Flyinge

Ichi är familjen Dahlins egen uppfödning och tillsammans med stoet har Sandra gått upp i klasserna. Efter en skada i våras kom ekipaget tillbaka på Flyinge i september, där de vann sin första start i Grand Prix Special. På tre starter har det därmed blivit tre segrar.
− Jag har fortfarande en härlig känsla efter Specialen i Flyinge, säger Sandra, som just nu inte riktigt vet vad som blir nästa tävling.

− Jag skulle gärna göra någon mer start i år, men jag får se vad förbundskapten Bo Jenå säger. Och först ska Ichi få lite vila.

Dessutom får Sandra Dahlin ta itu med att sätta ihop ett nytt program.
−  Musiken vi red till i dag var jättehäftig, men det kanske inte riktigt passar min häst. Nu ska jag göra ett eget program i lugn och ro.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden