Sport
10 juli 2014 12:35

Scandiman levererade

-Så himla skönt! Så löd Patrik Kittels omdöme efter ritten med Watermill Scandic i första Grand Prix-starten sedan WDM i München. Jennie Larsson instämde i kören.
- Nu är Zircoon tillbaka, det känns jättebra.

Scandiman levererade
Scandiman och hans ryttare Candyman eller Watermill Scandic och Patrik Kittel, dagens första segrare. Kim C Lundin kim@witnet.se

Femton startande i CDI3*-tourens Grand Prix-klass gjorde upp i gassande sol. Frack är väldigt varmt sådana här dagar. Klassen dominerades av svenska ekipage och placeringslistan blev glädjande nog dominerad av blå-gult.

På förhand kändes Patrik Kittel och Watermill Scandic som givna segrare men ryttaren gick in helt utan krav och förväntningar på sin hingst.
– Efter München visste jag inte hur det skulle gå. Därför blev jag så otroligt glad när vi idag kunde ha en framridning och en ritt helt utan komplikationer, faktiskt från boxen och hela vägen ut, helt underbart. Han var så med mig, okomplicerad, ja med känslan från fornstora dagar, vi har nog en bit kvar till pensioneringen trots allt.
– Nu siktar vi på en kür till hans Depeche Mode musik, den passar honom bra och jag vill ha en säker och skön ritt för att ge honom en bra upplevelse igen.

Jennie Larsson med Zircoon Spring Flower tog andraplatsen, en härlig comeback efter att Zircoon inte var sig lik i Rotterdam under Nations Cup.
– Han fick vila lite, det räckte, nu är vi på G igen, det känns jättebra, jag var ganska deppig på väg hem från Holland, sa Jennie Larsson som rider kür till Coldplay-musik.

Tredjeplatsen gick till Nathalie zu Sayn Wittgenstein med Fabienne som är efterträdaren till landslagshästen Digby, som hon startar i WDM-touren.

På fjärdeplats kom en verklig hjältinna, en tigrinna i liten förpackning, en riktig fighter.
– För 7,5 vecka sen låg jag på IVA med slangar över allt, jag tycker faktiskt att jag var riktigt duktig idag för att inte tala om Di Lapponia T. Hon är lite longerad under de här veckorna, själv har jag ridit 16 gånger sedan jag fick tillåtelse att rida efter midsommar, berättade Paulinda Friberg.

Resultat

Foto: Lottapictures.com


– Han känns hur bra som helst, fortsätter vi så här så blir det riktigt bra, oavsett dagens procent, sa Patrik Kittel

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden