Dressyr
10 december 2017 16:14

Schneider tar över täten i dressyrens världscup

TätbyteEfter dagens seger i deltävlingen i Salzburg kliver Dorothée Schneider förbi Patrik Kittel på toppen. Det kan utjämnas redan i veckan när Kittel startar Delaunay OLD i London.

Schneider tar över täten i dressyrens världscup
Dorothée Schneider och Sammy Davis Jr vinner världscupkvalet på Amadeus Horse Indoors Salzburg 2017. Foto: FEI/Daniel Kaiser

Världscupkvalet i Salzburg lockade inte så många starter men fick ändå en högklassig upplösning med många nya spännande ekipage.

Tre ekipage tog sig över 80-procentsgränsen och en sniffade mycket nära. Dorothée Schneider kommer att vara välutrustad med topphästar när hennes OS-häst Showtime FRH nu är med i matchen igen. Här visade hon att Sammy Davis Jr (Hann f -06 e San Remo-Wenckstern) har mycket god potential när de med sin suggestiva kürmusik fick 83,415 procent till franska chanson-toner.

Närmast efter kom Jessica von Bredow-Werndl med Gribaldi-hingsten Unee BB, tillbaka i stor form med 81,565 procent. Det gav henne en andraplats och härliga poäng som lyfte henne uppåt i ställningstabellen. Jessica fick barn i augusti och har inte hämtat hem poäng i östeuropeiska ligan.

Den stora överraskningen är danske Daniel Bachmann AndersenBlue Hors Zack (KWPN f -04 e Rousseau-Jazz) som för första gången internationellt kl över de 80 procenten med 80,375 procent. Det blir i sanning ett spännande 2018 för det danska landslaget med flera om budet att åka till VM i september. Tyska Fabienne Lütkemaier är nu på gång med D’agostinos efterträdare den 10-årige Fabregaz. De var ytterst nära att kliva upp över drömgränsen med 79,22 procent.

Resultat Salzburg CDI-W

Ställning i världscupen efter Salzburg ser preliminärt ut enligt följande:
Dorothy Schneider, 55 p
Patrik Kittel, 54 p
Jessica von Bredow-Werndl, 42 p
Fabienne Lütkemaier, 38 p
Marcela Krinke-Sumeijl, 37 p
Belinda Weinbauer, 34 p
Daniel Bachmann-Andersen, 30 p
Tinne Vilhelmson Silfvén, 25 p
Agnete Kirk Thinggaard, 24 p
Henry Ludivic, 23 p

Patrik Kittel tävlar intensivt med sina tre Grand Prix-hästar innan det blir julledigt.
– Jag åker hem från Geneve för att träna med Delaunay sent på natten, försöker hinna med en gång till på söndagen. Sen åker han under måndagen till London och jag följer efter.
– På tisdag rider vi Grand Prix i Olympia och på onsdag är det världscupkvalet där. Jag känner mig nästan som en hoppryttare nu med tävlingar varje helg, sa Patrik Kittel på telefon från Geneve.

Följ världscupen med Ridsport på tisdag och onsdag när Patrik Kittel plockar fler poäng med Delaunay alias ”Dude” om allt går enligt plan.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden