Avelsnyheter
27 februari 2018 15:33

Sezuan får dispens hos SWB

Dispens beviljadUppfödarnas krav fick gehör. Den trefaldige världsmästaren Sezuan har nu fått dispens hos SWB och hans avkommor kan nu registreras på gröna papper - även retroaktivt.

Sezuan får dispens hos SWB
Trefaldige världsmästaren Sezuan har nu beviljats dispens från hälsokraven hos SWB. Här vid unghäst-VM i Ermelo 2016. Foto: Kim C Lundin

SWB har idag meddelat att de ger DWB-hingsten och trefaldige världsmästaren Sezuan (f-09 e Blue Hors Zack-Don Schufro, uppf Linette Jaeger) dispens från hälsokraven. Avkommorna kan därmed registreras på gröna papper hos SWB, och beslutet gäller även retroaktivt – avkommor till Sezuan som idag är registrerade på gråa papper i SWB kan alltså få ändra till gröna papper.

En förutsättning för gröna papper på Sezuan-avkommorna är att de uppfyller SWB:s röntgenkrav gällande OCD i has- och knäled bak. Detta gäller även de som registreras med gröna papper retroaktivt.

Dispensen gäller ett år i taget och SWB meddelar att den uppföljning ska göras årligen. Hela beslutet finns att läsa här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden