Sportnytt
14 maj 2020 06:00

Sista chansen söka årets Ajaxstipendium

På fredag 15 maj är sista ansökningsdag för Ajaxstipendiet, Ulla Håkansons stipendium för talangfulla ryttare. Men var och hur stipendierna ska delas ut är en öppen fråga.

Sista chansen söka årets Ajaxstipendium
Ulla Håkanson är fortfarande aktiv som dressyrryttare, här tillsammans med Richelle år 2017. Foto: Fredrik Jonsving

Sedan 2005 har Ulla Håkanson delat ut Ajaxstipendiet till unga talanger inom hoppning och dressyr, och på fredag är sista dag för den som vill ansöka om att få bli en av dem som får 300 000 kronor att använda till utbildning och träning.

− Hittills har det kommit in 16 ansökningar, men ibland kommer ansökningar i sista stund, säger Ulla Håkanson, som själv är en av jurymedlemmarna.

Hur utdelningen ska gå till i år är dock oklart. Alla andra år har stipendieutdelningen ägt rum under Falsterbo Horse Show, men den blir ju inte av i år.
− Jag vill helst dela ut stipendiet under ett dressyrevenemang, så kanske kan det bli i samband med dressyr-SM på Flyinge, som jag hoppas kan äga rum som planerat, säger Ulla Håkanson.

Dressyrryttaren Ulla Håkanson fyller 83 år i år och är fullt i gång med sina hästar.
− Jag har inga problem på grund av coronapandemin. Jag har snälla grannar som handlar, och jag rider som vanligt. Sedan finns det alltid att göra på en gård, säger Ulla Håkanson som snart får ta itu med ansökningarna till Ajaxstipendiet.

Läs mer om stipendiet hos Dressyrringen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden