Fälttävlan
24 juli 2018 15:57

Sista resan för Ringwood Cockatoo

Legendar ur tidenEn välmeriterad herre har gått ur tiden. Ringwood Cockatoo - Bettina Hoys tävlingspartner från OS, VM och EM - har rapporterats död, 27 år gammal.

Sista resan för Ringwood Cockatoo
Bettina Hoys mästerskapshäst Ringwood Cocktoo är död. Foto: Roland Thunholm

Han har gått OS, tagit VM-guld, två EM-brons och vunnit två CCI4* tillsammans med tyska fälttävlansryttaren Bettina Hoy. Men vid 27 års ålder har nu Ringwood Cockatoo (ISH val f-91 e Peacock xx-Skylark, uppf Hilary Greer) lämnat jordelivet.

Bettina Hoy meddelar på sociala medier att Cockatoo under måndagen bestämde sig för att det var dags för honom att göra sin sista resa.”Han gav mig mina stoltaste ögonblick i min sportkarriär, och även om jag inte har någon medalj som kan bevisa det för mig så kommer han alltid att vara den olympiska stjärnan”, skriver Bettina Hoy, där hon samtidigt tackar Claire Llewelyn som tog hand om Cockatoo efter hans pensionering.

Vid OS i Aten 2004 gick Bettina Hoy och Ringwood Cockatoo i mål som dubbla guldmedaljörer – både individuellt och i lag. Efter protester gällande tidtagningen blev det till slut en nionde plats individuellt för ekipaget och en fjärde plats för det tyska laget.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden