Krönika
13 juni 10:22

Skämskudde i högsta hugg

LedareNär priserna skenar på allt från bränsle till foder och tjänster, gäller det att hålla koll på de där små utgifterna. Ridsports webbchef har gått igenom sina autogirokopplade abonnemang och fått sitta med skämskudden i högsta hugg över en synnerligen onödig utgift som tickat på.

Skämskudde i högsta hugg
Lina Nydahl, webbchef Ridsport. Foto: Erika Gerdemark

Ute doftar det av syrén och utanför redaktionsfönstret strilar ett efterlängtat vårregn. Man skulle kunna muttra över solens frånvaro, men som hästmänniska går jag, efter de senaste årens svajiga skördar, mer omkring och myser. Torkan stressar på vissa håll i landet, men just här i Mellansverige, på fälten där mina hästars foder skördas, ser det så här i början av juni riktigt lovande ut.

I takt med att gräset växer så det knakar skenas det även på andra håll och kanter. Det gäller att ha koll på slantarna när priser på allt från bränsle till foder och tjänster blir allt högre. Men kanske allra mest på de där små utgifterna som i gemensam trupp blir smått hårresande stora.

Det gäller att ha koll på slantarna när priser på allt från bränsle till foder och tjänster blir allt högre.

Själv såg jag för någon månad över alla de där autogirokopplade abonnemangen man gärna dras med i en familj modell större. Tre filmrelaterade streamingabonnemang reducerades snabbt till ett. Och jag kan lova att ingen tonåring kommer att sakna de som avslutats (om de nu inte läser sin mammas ledare).

Med skämskudden i högsta hugg insåg jag dessutom att jag sedan den 1 januari 2021 betalat 200 kronor i månaden för en digital spanskakurs jag både påbörjat och i alla fall mentalt avslutat på en och samma nyårsdag. Jag har helt glömt av det och lyckades efter lite meck stänga av prenumerationen, som tickat på upp till hisnande 3 400 kronor dessa 17 månader.

”Hola” på den insikten, som i ärlighetens namn känns både pinig och jädrigt onödig när man samtidigt uhuar sig över hur dyrt det synnerligen priviligerade hästlivet blivit. Är i stort sett samma summa som höbonden ökat priserna med det senaste halvåret.

Är i stort sett samma summa som höbonden ökat priserna med det senaste halvåret.

Fler insikter – förhoppningsvis mindre dyrköpta – lär Ridsportpodden Sommarspecial bjuda på. Åtta spännande hästprofiler tar oss genom sina egna berättelser med in i livet som format dem till de hästmänniskor de är i dag. Den 17 juni drar vi i gång. Vilka sommarvärdarna är kan du läsa om här.

Trevlig försommar och god läsning!

Detta är en krönika – en personligt skriven text. Åsikterna är skribentens egna. Krönikan publicerades första gången i Ridsport nummer 10/2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden