Sport
6 juli 2014 21:29

SM-guld till Loviseholm

Arnold Assarsson ledde Loviseholms Sporthästklubb till guld i lag-SM efter en omhoppning mot Helsingborgs Fältrittklubb. Ņrsta-Runsten tog hand om bronsmedaljen.

SM-guld till Loviseholm
Loviseholms lag sken i kapp med solen och sina guldmedaljer efter segern i lag-SM på söndagen. Roland Thunholm

Loviseholms Sporthästklubbs ryttare har visat att de vill vara med och fajtas om SM-medaljerna hela säsongen. Laget inledde finalen i Falsterbo på lördagen med att vara felfria, och i söndagens avgörande omgång behövde sistaryttaren Elin Jansson inte ens rida – laget var redan felfritt.

Men Helsingborgs Fältrittklubb såg till att det blev en fajt om guldet. Lagets sista ryttare Pernilla Josefsson var tvungen att nolla för att det skulle bli omhoppning om guldet. Hon höll nerverna i styr och gjorde en väl avvägd runda över 1,45-banan tillsammans med Zeta-Jones. Ekipaget gick över mållinjen utan fel.

I omhoppningen om guldet gick Loviseholms härförare Arnold Assarsson ut först tillsammans med Contant Q. Ekipaget hade dessförinnan gjort en fräck och offensiv grundhoppning och i omhoppningen spände Arnold Assarsson bågen ännu mer. Contant Q – som tidigare i är har vunnit Strömsholms GP – var väl med på noterna. Hingsten var inte i närheten av ett hinder och satte dessutom press på Helsingborg genom att vara snabb.

Helsingborgs Pernilla Josefsson försökte verkligen att utmana Loviseholm om guldet. Hon var riktigt nära när det gällde tiden men fick med sig en bom ner på sista hindret – en väl tilltagen oxer som stod på en distans som frestade ryttarna att öka tempot.

Mantorpsryttarna och Årsta-Runsten hade fem fel med sig vardera från de båda grundomgångarna. Mantorpsryttarnas Katrin Norling fick inge kommunikationen att stämma med sin Klas af Tollstad och blev utesluten efter två stopp. John Hickey lotsade Fairplay van het Hellehof stabilt runt omhoppningen. Det räckte till brons för Årsta-Runsten. 

Läs mer och se bilder här.

Läs mer

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden