Fälttävlan, Ponny
27 augusti 2020 14:32

SM-helg i fälttävlan hos Segersjö och Ljuslingsbacken

MästerskapI helgen rids det om medaljer i fälttävlan på två håll i landet - Segersjö står som värd för SM för seniorer, young riders och juniorer, medan Ljuslingsbacken tar emot de bästa ponnyekipagen i Sverige just nu.

SM-helg i fälttävlan hos Segersjö och Ljuslingsbacken
Landslagsekipaget Focus Filiocus och Niklas Lindbäck är ett av många som gör upp om SM-titeln. Foto: Roland Thunholm

På vackra Segersjö rids SM för seniorer och unga ryttare i trestjärnig klass, CCI3*-S, medan juniorernas mästerskap går i CCI2*-S. Båda klasserna är öppna och internationella, i den trestjärniga klassen startar totalt 34 ekipage och i den lägre klassen finns 55 anmälda med danskt och finskt inslag.

Bland de mer namnkunniga ryttarna i det trestjärniga startfältet finns flera från landslaget – spetstruppens Niklas Lindbäck, och utmanartruppens Ebba Adnervik, Jonna Britse, Anna Freskgård, Philippa Magnusson, Johan Lundin och Katrin Norling. Christoffer Forsberg har bråda dagar med hela fem hästar till start i klassen.

Tävlingarna inleds med dressyr för några ekipage redan i morgon fredag, resterande rider sin dressyr på lördag förmiddag. Därefter väntar hoppning på lördag eftermiddag innan mästerskapet avgörs med terräng på söndag.

SM på Segersjö kommer att livesändas via EquiSport. Ridsports team är på plats och rapporterar på webben hela helgen.

Start- och resultatlistor Segersjö

Ponny-SM och Inverkansmästerskap

Hos Ljuslingsbacken är 19 ekipage anmälda till SM-klassen CCNP1*-S. Här rids dressyr och hoppning på lördag den 29 augusti, och terrängen avslutar SM på söndag. Samma tidsschema gäller för Inverkansmästerskapet, som rids i P80 och P90. Här finns 14 respektive 22 anmälda.

Start- och resultatlistor Ljuslingsbacken

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden