Ponny
26 januari 2019 06:00

Dubbel SM-vinnare har dött

FarvälDen dubbla SM-vinnaren Elvira, som representerade Sverige i internationella mästerskap och var mor till EM-rekordponnyn Nikolina, har somnat in.

Dubbel SM-vinnare har dött
Elvira tillsammans med Sara Nytorp. De var en framgångsrik duo och tävlade mästerskap för Sverige. Foto: Krister Lindh

Familjen Emanuelssons uppfödning Elvira (SWB, f-93, e Everest u Cornelia e Jaspar, uppf Familjen Emanuelsson) har somnat in vid 26 års ålder. Elvira hade en framgångsrik karriär och var en av landets främsta D-ponnyer på sin tid.

Elvira representerade Sverige vid flera internationella mästerskap. Hon ingick i EM-silverlaget 2004 med Sara Nytorp och tog individuellt NM-silver med Isabell Bengtsson 2008. Ponnyn tog även flera SM-medaljer, inklusive SM-guld med både Emma Emanuelsson och Sara Nytorp.

50815288_10158102378257067_2243749752187387904_n
Elvira fick ett föl, som skymtar bakom mamma, hos Camilla Rosén och var till synes en stolt mor på äldre dagar. Foto: Privat

Sista ägaren Camilla Rosén berättar att guldponnyn Elvira var en pigg dam.
– Hon har blivit riden in i det sista här hemma hos mig. Pigg och glad, en av de snabbaste i skogen av alla, skriver Camilla till Ridsport och berättar att Elvria hopptränade för skojs skull så sent som i december.
– Glädjen fanns där ännu, men nu tog åldern över. De sista två veckorna har hon varit sjuk och nu fanns ingen återvändo.

Elvira somnade in fredagen den 25 januari.

Mor till makalösa Nikolina

Elvira har en riktig kändisavkomma i D-ponnyn Nikolina (sto f -97 e Niklas u Elvira e Everest, uppf fam Emanuelsson). Nikolina vann SM med Elviras ryttare Sara Nytorp och har därefter tävlats internationellt för Tyskland och Danmark. EM i somras, där hon var felfri fram till finalen, var enligt arrangörens uppgifter Nikolinas makalösa tionde Europamästerskap – rekord för hopponnyer. Nikolina pensionerades nyligen vid 21 års ålder.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden