Dressyr
29 juni 16:44
Ridsportplus

”Snabbt går det aldrig”

StafettpinnenStafettpinnen är serien där en ridsportprofil svarar på aktuella frågor. Denna gång är det dressyrryttaren Jessica Nordins tur att svara på frågorna - bland annat vilket som är det enklaste sättet att ta sig till Grand Prix.

”Snabbt går det aldrig”
Dressyrryttaren Jessica Nordin svarar på aktuella frågor. Foto: Susanne Högdahl

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I vår serie Stafettpinnen skickade Johan Lundgren pinnen vidare till Jessica Nordin, dressyrryttare.

Patrik Kittel säger att alla kan rida Grand Prix. Vilket är det enklaste sättet att ta sig dit?
– Patrik har rätt i det, anser jag. Det finns många hästar som kan utföra de rörelser som finns med i GP utan att ha gångartsmässiga förutsättningar att plocka bra betyg. Likväl är det fantastiskt att få rida dessa hästar och med guidning av sin tränare få lära sig hur rörelserna utförs och ska kännas.
– I vår verksamhet på Vena har vi pensionerade tävlingshästar med GP-erfarenhet som man kan få denna träning på, utan att behöva äga hästen själv. Det finns många tävlingsryttare som gjort sina första byten och piaffsteg på dessa guldkorn till hästar.
– Snabbt går det aldrig, men minst långsamma väg är helt klart att rida läromästare och att hålla sig till en linje, inte tro att man lär sig mer genom att gå till olika tränare som har olika väg till målet, det förvirrar mer än det hjälper. Tränarens tränare däremot, det är något alldeles extra.
– Russinen och kakan är för det mesta en myt, däremot är tålamod, uthållighet och arbetsvilja nycklarna till utbildning. Och glädje, att alltid se det positiva och våga ha roligt.

Vem vill du skicka pinnen vidare till?
– Till veterinär Chris Armstrong på Ale Djurklinik. Chris arbetar proaktivt med sina kunders tävlingshästar och deltar i arbetet kring dessa på ett inspirerande och föredömligt sätt.

Fakta

Jessica Nordin

Namn: Jessica Nordin.

Bor: Kungälv.

Gör: Dressyrryttare, tränare och uppfödare.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 9/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden