Sportnytt
22 februari 2018 14:36

Söderstrand: ”Jag får ackreditering till vilken tävling som helst, utom Göteborg”

GHSSveriges tidigare förbundskapten i hoppning, Sylve Söderstrand, får ackreditering till i princip vilken tävling han vill i världen - utom de nu pågående tävlingarna i Göteborg. "Det är uppenbart att de inte kan skilja på sak och person," säger Söderstrand.

Söderstrand: ”Jag får ackreditering till vilken tävling som helst, utom Göteborg”
Sylve mitt i vimlet på Elmia. Foto: Roland Thunholm

Sylve Söderstrand lyfte frågan om ackreditering som ger möjlighet att komma bakom kulisserna till Scandinavium på sociala medier häromdagen. ”Jag fick veta att personer som inte tillför eller tillfört sporten något får access,” skriver den tidigare svenske förbundskaptenen i hoppning på sin Facebook.

Köpa biljetter
När Ridsport tar kontakt med honom för att ta reda på vad som har hänt förklarar han att han har ansökt om att få ackreditering då han är engagerad på många sätt i flera personer som har olika anledning att vara i Scandinavium, bland annat som tränare till ryttare. Det ska ha varit då han fick detta svar.
– Jag kan självklart köpa biljetter till Scandinavium, men en vanlig biljett ger mig inte access till bakom kulisserna, säger Sylve Söderstrand.

– Sylve Söderstrand är självklart, precis som alla andra, välkommen till Gothenburg Horse Show. Eftersom han inte har något uppdrag som ledare inom Ridsportförbundet kan han inte få ackreditering i den egenskapen, vilket var vad frågan gällde, skriver Tomas Torgersen som är tävlingsledare för Gothenburg Horse Show och sitter i Svenska Ridsportförbundets styrelse via en mejl till Ridsport.

Jag är välkommen och får ackreditering till i princip vilken tävlingsplats som helst, utom Göteborg. Sylve Söderstrand.

Tomas Torgersen säger vidare att Sylve Söderstrand till exempel kan lösa det här genom att använda någon av de extra ackrediteringarna som tävlande ryttare får.

Andra får ackreditering
– Det är ju ett sätt, men ryttarna får så få ackrediteringar. Och jag vet att andra personer har fått en egen ackreditering. Det hela känns konstigt. Jag är välkommen och får ackreditering till i princip vilken tävlingsplats som helst, utom Göteborg, fortsätter Söderstrand.

Det var efter OS i Rio 2016 som Sylve Söderstrand slutade som förbundskapten under uppmärksammade former och en konflikt med Svenska Ridsportförbundet. Turerna kring detta var många.

– Jag tycker det är uppenbart att Svenska Ridsportförbundet och Torgersen inte kan skilja på sak och person, säger Söderstrand som har fått många telefonsamtal efter sitt inlägg på sociala medier från folk som ger honom sitt stöd men inte vågar gå ut med det offentlig.

”Del av svensk ridsport”
Sylve Söderstrand har tagit Sverige till massor av internationella mästerskapsmedaljer och är fundersam över att tävlingsledningen inte anser att han tillför eller har tillfört sporten något.
– Oavsett om förbundet och Torgersen vill det eller inte är jag fortfarande en stor del av svensk hoppsport. Jag är starkt engagerad i Falsterbo, är med och driver Elmia, driver en anläggning med stor verksamhet och tränar massor av ryttare.
– Att jag sen fick sluta om förbundskapten och att man tyckte att jag hade gjort fel är en sak, att man inte kan stå över detta och gå vidare är en annan sak. Det är inte så att ridsporten har för många människor som engagerar sig. Vi behöver inte tycka likadant om allt men vi är fortfarande viktiga för sporten. Och det här tycker jag gäller oavsett om det handlar om mig eller någon annan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden