Hoppning
9 mars 2020 09:46

Sofia Farman Zetterman vann Kopparbergs Grand Prix

Winning roundDet blev Sofia Farman Zetterman som plockade hem segern i Kungsbackas GP-klass med hästen Beyonce. Junioren Ebba Kewenter skrällde med en fjärdeplats i 1,45-debuten med tävlingskamraten Cickdown.

Sofia Farman Zetterman vann Kopparbergs Grand Prix
Sofia Farman Zetterman var felfri och snabbast med hästen Beyonce. Foto: Privat

Kopparbergs Grand Prix var helgens ”grand finale” på Kungsbacka Ridklubb och klassen gick över 1,45-hinder i två omgångar med winning round. Segern gick till Sofia Farman Zetterman som red dubbelt felfritt på tiden 35,36 med hästen Beyonce. Dubbelnolla var även tvåan Robin Ingvarsson som passerade mållinjen på tiden 35,74 med hästen Amanto Z.

Jörgen Larsson blev både trea och sexa med Buffy HQS respektive Despoina HQS, medan Camilla Fliedner Ernst red in på femteplatsen med hästen Fiona Ask. Däremellan lyckades junioren Ebba Kewenter rida till sig fjärdeplatsen med Cickdown i 1,45-debuten. Efter Kungsbacka siktar hon på att komma ut och tävla internationellt.
– Detta var en bra start. Jag vill komma med i både NM och EM i sommar och då måste man komma upp i dessa höjder, säger Ebba Kewenter till tidningen Norra Halland.

Resultatlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden