Hästliv
2 januari 2018 13:44

Sondeur hänger kvar – fyller 38 i år

Sveriges äldsta SWB?För några år skrev Ridsport om den allroundhästen Sondeur som då var 34 år gammal. Nu har åren gått och Sondeur blir 38 år under 2018. Är det han som är landets äldsta SWB-häst?

Sondeur hänger kvar – fyller 38 i år
Sondeur har nu hunnit bli 38 år gammal. Är han Sveriges äldsta SWB-häst? Foto: Kerstin Hellsten

Sondeur (SWB val f-80 e Duncan u Zentana e Orkan, uppf Ingegärd Ekström-Möller) har hunnit med mycket under sitt långa hästliv. Han har tävlats i hoppning upp på medlesvår nivå och gått junior-SM i fälttävlan. Han har även tränats i westernridning och framförallt varit en bästa vän och läromästare. I dag bor han hos Kristina Skeppler utanför Västerås.

I år fyller Sondeur hela 38 år. Hästens tidigare ägare Kerstin Hellsten har skickat in en helt nytagen bild på denna något grånande gentleman, och en 30 år gammal bild där man ser hur Sondeur såg ut under sina glansdagar.

Sondeur
Sondeur åtta år gammal. Privat foto

För några dagar sedan utlyste vi frågan om ”Myran” var landets äldsta SWB-häst med sina 35 år, men nu är frågan om det finns någon SWB-häst i landet som är äldre än Sondeur?

För tydlighetens skull ska nämnas att i blup står Sondeur med med stavningen Sondör.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden