Hoppning
18 juli 2021 22:30

Springsteens svenska hästskötare laddar för OS

OS i TokyoOS i Tokyo närmar sig med stormsteg, och det är inte bara de tävlande som laddar upp. Bakom kulisserna förbereder sig en lång rad medarbetare - en av dem är Josefin Eliasson från Kungsbacka, som är hästskötare till USA:s hoppryttare Jessica Springsteen.

Springsteens svenska hästskötare laddar för OS
Den amerikanska hoppryttaren Jessica Springsteen åker till OS med svensk hästskötare. Foto: Roland Thunholm

Från Sverige är det 138 aktiva sportutövare som åker till OS i Tokyo. Men vid ett sådant här arrangemang är det också många människor bakom kulisserna som följer med, och bakom kulisserna i det amerikanska teamet finns Josefine Eliasson från Kungsbacka. Sedan sex år tillbaka är svenska Josefine hästskötare till den amerikanska hoppryttaren Jessica Springsteen, och TV4 har uppmärksammat hennes arbete med en intervju om uppladdningen inför OS.

Josefine berättar i intervjun att hon hållit på med hästar i större delen av sitt liv, och började karriären som ridskoleelev.
– Sedan bestämde jag att jag ville ut och testa att jobba med hästar, berättar Josefine Eliasson för TV4.
– Först jobbade jag åt en schweizisk ryttare, och efter ett år hörde jag talas om det här jobbet. Jag tog en chans och åkte hit, och nu sex år senare är jag fortfarande här och det är roligt.

Stort med OS i det amerikanska laget

I intervjun läggs stort fokus på att Jessica är dotter till musikern Bruce Springsteen, och Josefine får frågan hur mycket Bruce är inblandad i verksamheten. Josefine svarar att Jessica sköter det mesta själv.
– Men de är mycket involverade och ger mycket support, säger Josefine om Jessicas föräldrar:
– De är väldigt stolta att hon tagit sig ända till OS, det är väldigt stort i det amerikanska laget.

Josefine befinner sig i holländska Valkenswaard under intervjun, och hon berättar att hon är väldigt taggad inför avresan. Hur det kommer att gå i Tokyo för Jessica och hennes häst Don Juan van de Donkhoeve (SBS hingst f-09 e Bamako de Muze-Heartbreaker, uppf Gustaaf Wuintelier) vill hon inte riktigt svara på.
– Det är djur, och det handlar om att man har bra och dåliga dagar. Både häst och ryttare måste vara i bra form.
– Men förhoppningsvis går det bra.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Josie (@jossanelia)

Källa: TV4

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden