Hoppning
24 februari 2018 23:05

Steffi om drömmen som blir sann: ”Det här trodde jag inte på i morse”

GHSStephanie Holmén fortsätter att slå till. Världscupsegern följdes av en andraplats i Grand Prix-klassen Gothenburg Trophy med den i sammanhangen gröna Carma. ”Att rida här är en dröm som blir sann”, säger Stephanie.

Steffi om drömmen som blir sann: ”Det här trodde jag inte på i morse”
Carma och Stephanie Holmén firade den felfria rundan. Foto: Kim C Lundin

Stephanie ”Steffi” Holmén fick Scandinavium att lyfta när hon bland idel superproffs blev tvåa i Gothenburg Trophy 1,55, just efter Robert Whitaker.

Carma (SWB, sto, f 2004, e Cardento-Ralmé , uppf Eva Ohlsson och Björn Lundgren, äg Pernilla Wassberg och Grevlundagården) är mer okänd för publiken än sin ryttare och hennes främsta partner Flips Little Sparrow. Skimmeln gick sina första 1,50 i somras och nu gjorde hon debut på den här nivån. Det såg måhända tveksamt ut när Carma fick ”kalla fötter” som Steffi uttrycker det och inledde med att stå på bakbenen vid ingången. De slutade likväl med succé och silverplats.

– Det här trodde jag inte i morse. Carma är en felfri häst, men att vi skulle vara på pallen trodde jag inte. Carma visade att hon är tillräckligt snabb, säger Steffi.
– Det var hennes första internationella GP och nu känns det väldigt trevligt att ha en häst på nivån vid sidan om Sparven framöver.

Planen var felfritt i omhoppningen och så blev det mycket riktigt.
– När jag kom ut och såg att jag var så nära (0,66 sekunder från Whitaker) kändes det lite ”åååh, jag kunde ha ridit lite fortare”, men jag är såklart jätteglad över andraplatsen.

Carma Stephanie Holmen
Carma och Stephanie Holmén sträcker sig båda över sista hindret i omhoppningen. Foto: Kim C Lundin

Ryttaren beskriver den massiva ljudkulissen från publikens jubel som rejält motiverande. Jublet steg om möjligt ännu mer när det stod klart att Steffi blev tvåa och själv rankar hon det riktigt högt, direkt efter världscupsegern i Zürich. Att hon stortrivs i Scandinavium råder det ingen tvekan om.
– Jag har kommit hit till Göteborg sedan jag var åtta år tror jag och att rida här är en dröm som blir sann.

I morgon väntar ännu mer spänning på högsta nivå då det är världscupen som gäller med Flips Little Sparrow.
–  Allt kan hända. I morgon ska jag upp, trimma Sparven, rida en tidshoppning och sedan är det in i bubblan som gäller.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden