Hoppning
24 februari 2018 22:08

Whitaker vann – Steffi och Carma GP-skrällde

GHSSpänning på högsta nivå levererades i Scandinavium under lördagskvällen. Robert Whitaker vann Grand Prix-klassen Gothenburg Trophy och Stephanie Holmén skrällde med 1,55-debutanten Carma när hon än en gång satte världseliten på plats.

Whitaker vann – Steffi och Carma GP-skrällde
Foto: Roland Thunholm

I början av Gothenburg Trophy droppade det snabbt in några nollor. De första svenska ryttarna fick däremot inte till det på Peter Lundströms GP-bana med 1,55-hinder.

Dessbättre äntrade Stephanie Holmén arenan och justerade statistiken. Hon har seglat upp till att bli en publikfavorit och inte blev det sämre i dag när hon levererade den första och enda svenska nollan med 1,55-debutanten Carma  – dessutom efter att stoet presenterat sig genom att stå på bakbenen just när hon kom in på banan.

Sju ekipage från sex nationer var slutligen felfria över de 13 hindren med 16 språng och de bjöd publiken på en rafflande omhoppning. Första ryttaren ut, Robert från hoppklanen Whitaker, la  ribban med Cash Sent – felfritt på 37,15 sekunder och det höll ända till segern med mer än 200 000 kronor till vinnaren.
– Han har gjort en del bra rundor, säger Robert om sin vinnarhäst och förklarar att som första ryttare ut i omhoppningen var planen enkel:
– Den var att hoppa felfritt och det gick fint.

Olivier Philippaerts/Icor, Michael Whitaker/Calisto Blue och Kevin Staut/Ayade de Septon et HDC drog på sig nedslag i sina tappra försök att slå vinnaren. När Stephanie och Carma (SWB, sto, f 2004, e Cardento-Ralmé , uppf Eva Ohlsson och Björn Lundgren, äg Pernilla Wassberg och Grevlundagården) åter gav sig i kast med utmaningarna blev det felfritt  till publikens enorma jubel. En andraplats som höll sig hela vägen – ny storskräll av Stephanie Holmén.

– Det är helt otroligt, så himla kul. Det kändes helt fantastiskt. Carma är ny på nivån, liksom jag också egentligen, men hon kämpade och ville verkligen vara felfri i dag, säger Stephanie vid prisutdelningen.
– Det är en dröm sedan jag var liten att få komma in här inför fulla läktare och att känna att jag har ert stöd gör att man kämpar extra, säger Steffi vidare och möts av än mer jubel. (LÄS EN LÄNGRE INTERVJU HÄR)

Trea blev Marcus Ehning/Cornado NRW och fyra blev Steve Guerdat/Corbinian.

Robert Whitaker Cash Sent
Robert Whitaker och Cash Sent var först ut i omhoppningen och satte en tid som höll till seger. Foto: Kim C Lundin
180224stephaniecarmastegringrt
Ojojoj… Foto: Roland Thunholm
180224stephanieholmecarma2rt
…men så bra det blev. Snyggt Stephanie och Carma! Foto: Roland Thunholm
180224marcusehningrt
Marcus Ehning red in på en tredjeplats i Trophyn. Foto: Roland Thunholm
180224evelinahenrikrt
Evelina Tovek och Henrik von Eckermann klurade på bangången. Foto: Roland Thunholm
180224henrikvoneckermannrt
Henrik von Eckermann och Cantinero landade på fyra fel och placering nio. Näst bästa svenska notering. Foto: Roland Thunholm

Den maffiga muren med Göteborgsmotiv var ett av de hinder som ställde till det. Hästar som Malin Baryard Johnssons H&M Indiana, Jur Vrielings Zypern III och Max Kühners Cornet Kalua stannade framför den. Malin och den så lovande men i stora sammanhang relativt gröna Indiana fick i övrigt till det på prima vis med felfritt, men stoppet och några sekunder för mycket gav sju fel.

180224malinbaryardjohnssonindianart
Malin och H&M Indiana rev som vanligt inte ett enda hinder och hintade om vad som komma skall. Bara muren som krånglade den här gången. Foto: Roland Thunholm
Cornet Kalua Max Kuhner
Cornet Kalua tyckte inte alls som Max Kühner när det gällde muren. Foto: Kim C Lundin
180224irmaankarcronart
Irma Karlsson, Agnetha Lindelöw och Henrik Ankarcrona resonerade vid bangången. Ett ner och plats 14 för Irma, som blev tredje bästa svensk i dag. Foto: Roland Thunholm

Resultat

Den totala prissumman i klassen var 850 000 kronor och inte drygt en miljon som Ridsport först rapporterade.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden