Fälttävlan
30 november 2022 06:20

Stipendier till Julie Axell Bramervaer och Wilma Bertilsson

StipendiaterDe unga fälttävlansryttarna Julie Axell Bramervaer och Wilma Bertilsson är årets mottagare av stipendier från Petrus Kastenmans minnesfond. Stipendierna delades ut under Sweden International Horse Show – läs motiveringarna här.

Stipendier till Julie Axell Bramervaer och Wilma Bertilsson
Familjen Kastenman var på plats för att dela ut stipendierna till Julie Axell Bramervaer och Wilma Bertilsson. Foto: Roland Thunholm

Petrus Kastenman vann OS i fälttävlan 1956 i Stockholm. Till hans minne har familjen skapat Petrus Kastenmans minnesfond vars syfte är att främja och stimulera ungdomars utveckling inom fälttävlanssporten i Sverige.

Årets två stipendier delades ut under Sweden International Horse Show och i år gick de till ponnyryttaren Julie Axell Bramervaer och junioren Wilma Bertilsson. Kriterierna är bland annat att stipendiaterna ska vara goda representanter för sporten. Läs motiveringarna här under.

Bästa svenska NM-ekipage

”Julie Axell Bramervaer har utsetts till årets kommande stjärna inom ponnyfälttävlan 2022. Hon är 14 år, bor i Helsingborg och tävlar för Hittarps Ridklubb. Tillsammans med ponnyn Odden’s Replay har Julie genomfört sin första säsong i 1*-klass med fina resultat.”

”Julie har på ett imponerande sätt matchat sin ponny till CCI1* internationell klass, där de främsta meriterna är en tredjeplacering och att vara bästa svenska ekipage i NM. Hon är en ryttare som lyssnar på sin tränare och försöker göra sitt bästa. Julie tränar hårt och har som mål att nå CCIP2* internationell nivå.”

Uttagen i spetstruppen

”Årets kommande stjärna inom juniorfälttävlan 2022 är Wilma Bertilsson. 16-åringen rider som junior hästen Flavius, bor utanför Växjö och tävlar för Växjöortens Fältrittklubb. Ekipaget har under året debuterat i 2* klass med klara framgångar för att vara den första säsongen på den här nivån. Wilma har även hunnit med att starta fyra internationella 2* tävlingar. Hon har två år kvar som junior och fina möjligheter att skaffa mer rutin och erfarenhet.”

”Hon har till nästa säsong tagits ut till juniorlandslagets spetstrupp, som enda ekipage. Wilma är en ryttare som är målmedveten, ödmjuk och lyhörd. Målet är att ta sig till högsta nivån bland Europas juniorer.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden