Sport
30 april 2019 09:43

Stor ponnycup ger fler chans att rida final på Elmia

Stor finalMånga drömmer om att få rida final på någon av de stora tävlingarna. För ponnyryttarna i lätt klass finns chansen att genom Agria Pony Trophy få rida final i dressyr eller hoppning under Jönköping Horse Show på Elmia.

Stor ponnycup ger fler chans att rida final på Elmia
Peder Fredricson är en flitig tävlande på Elmia och nu får ännu fler chansen att tävla på samma arena. Foto: Roland Thunholm

Jönköping Horse Show, tidigare Elmia Scandinavian Horse Show, står värd för finalen av cupen Agria Pony Trophy som nu är tillbaka. Med start den 1 juni kan ponnyryttare i lätt klass kvala i både hoppning och dressyr.

Under sommaren fram till höstkanten, mellan 1 juni och 1 oktober, samlar ryttarna poäng på lokala och regionala tävlingar i landet. Därefter står det klart vilka 15 hoppekipage och vilka 5 dressyrekipage i kategori B, C respektive D som når hela vägen fram till Elmiafinalen.

– Vi är mycket glada över att få återuppta Agria Pony Trophy och arrangera finalen under Jönköping Horse Show. Med detta blir vår vision om att skapa en bred mötesplats än mer uppfylld. Det har länge varit en dröm att kunna erbjuda ponnyryttare på lägre nivå en möjlighet att rida på Jönköping Horse Show, säger JHS:s Lisen Bratt Fredricson.

Agria Pony Trophy går i LB hoppning respektive LB:1 dressyr.  Ponnyekipage i kategori C och D ponnyer kvalificerar via rankingsystem, där de samlar poäng på samtliga lokala och regionala tävlingar i Sverige. För kategori B gäller särskilt angivna kvalplatser. Anmälan öppnar 29 april och är öppen under hela kvalperioden.

Mer information på tävlingens site.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden