Körning
18 juni 2018 20:15

Storsatsande Annette Jönsson tävlade i Österrike

EnbetEnbetskusken Annette Jönsson storsatsar på sin körning. I helgen var hon på plats i Altenfelden i Österrike med sina två framtidshästar Brendo och Bianca och med sina tränare Paul och Juliet Mowbray.

Storsatsande Annette Jönsson tävlade i Österrike
Enda svenska kusk i Altenfelden var Annette Jönsson (arkivbild). Foto: Lottapictures

Bäst gick det för Annette Jönsson med Brendo som fick 61,63 i dressyren. Det blev en sjuttondeplats men två av domarna hade det svenska ekipaget som nummer tretton. Med Bianca fick Annette 66,80 och det räckte till plats nr 23.

Tävlingen i Altenfelden har nästan alltid haft svenska kuskar på startlinjen, ofta med fina framgångar. Men det är också hård konkurrens och en tuff maratonbana med sju hinder som ska klaras av.

Fyrspannen, dock inga svenska, var också på plats i Altenfelden och här visade hemmakusken Daniel Schneiders storform. Visserligen ”bara” fyra i dressyr men sedan kunde ingen stoppa honom. Han gick mot en övertygande totalseger före Andreas Ruschitzka, också han från Österrike.

I enbetsklassen kämpade Annete Jönsson på bra, hon skulle ju göra två rundor på den tuffa banan. Här gick Bianca bäst och var i mål några placeringar före Brendo, men efter två grenar var Brendo nr 21 och Bianca nr 23.

I den avslutande konkörningen gick Brendo extra bra och ekipaget fick bara 4,30 straff. Det blev en tiondeplats i det momentet och totalt blev Annete Jönnsson nr 18 och nummer 23.

Vann enbetsklassen gjorde Österrikes Rudolf Pirhofer som fick till en felfri konkörning och med det gick han om Polens Bartlomiej Kwiatek på upploppet.

Sveriges Linda Wigren skulle också startat i Altenfelden med sin stjärna Göshults Nero Cash. Men tyvärr fick inte Nero grönt ljus i vetchecken och då blev det inte någon tävling den här gången.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden