Fälttävlan
6 juni 2018 08:45

Stort kliv för flera svenskar på världsrankning

VärldsrankningLudwig Svennerstål är en av många svenskar som tar stort kliv uppåt på den nya världsrankningen. Den Englandsbaserade och SM-aktuelle ryttaren är nu högst rankade svensk i världen med en 28:e plats.

Stort kliv för flera svenskar på världsrankning
Ludwig Svennerstål ligger högst av alla svenskar på världsrankningen. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

Ludwig Svennerstål tar ett stort hopp uppåt på listan, från plats 50 till plats 28, på FEI:s världsrankning fram till och med maj månad. Detta efter sina framgångar i tyska Wiesbaden och irländska Tattersalls.

Näst bästa svensk på den nya rankningen är Anna Freskgård som går från plats 69 till 64. Både Freskgård och Svennerstål kommer att starta veckans SM-tävlingar på Strömsholm.

Även Tysklandsbaserade Louise Svensson Jähde klättrar ordentligt på rankningen, från plats 88 till 68. På topp-100 finns också Sara Algotsson Ostholt som går från plats 82 till 71.

Riktigt stora kliv uppåt på listan gör Malin Josefsson som går från plats 136 till 79, Anna Nilsson som går från plats 335 till plats 138 och Niklas Lindbäck som klättrar från plats 268 till 150.

I toppen har en del ändrats jämfört med rankningen efter april månad. Storbritanniens Oliver Townend är dock fortsatt världsetta, ny tvåa är Storbritanniens Gemma Tattersalls som klättrar från en fjärde plats. Även på tredjeplatsen finns det en brittisk ryttare genom Rosalind Canter.

Hela rankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden