Världen
12 mars 2021 08:44

Stort virusutbrott på känt dressyrstall

SmittaÖsterrikiska dressyranläggningen Schindlhof, som ägs av den världskända kristallfamiljen Swarovski, har drabbats av ett stort utbrott av EHV-1. De sjuka hästarna ska dock inte ha någon koppling till virusutbrottet i Valencia. Läs mer här.

Stort virusutbrott på känt dressyrstall
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Lotta Vess/Istock

Den magnifika dressyranläggningen Schindlhof, känd för sina dressyrtävlingar mitt bland de österrikiska alperna, har drabbats av ett stort utbrott av EHV-1. Det ska dock enligt uppgift inte ha någon koppling till Valencia, eller till de hästar som lämnat Valencia utan att ha testats vid utbrottets början. Det rapporterar Dressage News.

Schindlhof, som  ägs av Evelyn Haim-Swarovski och Klaus Haim, har rappporterat att 14 av 40 hästar har blivit sjuka. Två av hästarna har enligt lokala nyhetsmedier över 40 graders feber.

Familjen Haim-Swarovski har tillverkat kristallglas i generationer under det världskända varumärket Swarovski, och ryttare från hela världen kommer till Schindlhof för att tävla. Den fyrstjärniga tävlingen 2020 ställdes dock in på grund av coronapandemin.

Evelyn Haim-Swarovski tävlar internationellt och tränas av den topprankade tyska dressyrryttaren Dorothee Schneider.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden