Världen
28 maj 2021 15:23

Straffas för att ha piskat sin häst

SanktionerFilmen där den tyske hoppryttaren spöar upp sin häst efter att den vägrat på ett hinder blev tidigare i år viral. Nu har ryttaren fått sitt straff.

Straffas för att ha piskat sin häst
Bevisen var överväldigande. Foto: PETA

Den tyske hoppryttaren Kevin Lemke som tidigare i år filmades när han piskade sin häst efter att den vägrat på hinder vid en hopptävling i Kalifornien har nu fått sitt straff. Han stängs nu av i fyra månader och får böta motsvarande cirka 33 000 svenska kronor. Det berättar brittiska Horse & Hound.

Det är amerikanska ridsportförbundet som efter en utredning har meddelat sanktionen mot ryttaren. Beslutet är taget mot bakgrund av Lemkes ”osportsliga beteende där han använder överdrivet våld mot en häst”. Se klippet som delats av djurrättsorganisationen PETA här under.

Efter att hästen vägrat visar filmen hur Lemke slår hästen hårt med spöet sex gånger. När domaren ger signal och meddelar att han uteslutits på grund av överdriven spöanvändning sparkar han till hästen och rider mot hindret igen. Hästen kraschar då in i tvåkombinationens A-hinder och stannar på B-hindret.

PETA krävde i samband med händelsen att Kevin Lemke skulle stängas av för all framtid.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden