Hoppning
30 januari 2020 20:37

Svensk 1,45-placering i Spanien

Spring METJonna Ekberg är i storslag i spanska Oliva. Inte nog med att hon briljerade i championatet för 7-åriga hästar – under torsdagen knep hon även en placering i 1,45 med hästen Telstar de La Pomme.

Svensk 1,45-placering i Spanien
Jonna Ekberg arbetar som beridare på Stephex Stables i Belgien. Foto: Roland Thunholm

Det var inget litet startfält i torsdagens 1,45-hoppning på Spring MET i Oliva som är inne på sin tredje vecka i just nu soliga Spanien. Hela 86 ekipage kom till start i GP-kvalklassen, däribland fem svenskar. Bäst av dem alla var Jonna Ekberg som knep elfteplatsen efter en felfri runda med hingsten Telstar de La Pomme (f-07 e Nabab de Reve-For Pleasure), på tiden 73,09. Vann gjorde tyska Janne Friederike Meyer-Zimmermann med Goja 27 på tiden 66,76.

Angelica Augustsson Zanotelli hade näst bästa tid, men ett nedslag, och landade på sista placeringen som var plats 22 med Nintender Star. Peder Fredricson hade två nedslag med Catch Me Not S medan Malin Baryard och nygamla tävlingskamraten Cue Channa dessvärre var uteslutna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden