Fälttävlan
7 februari 16:27

Svensk raket på världsrankningen

Världens bästaDet har stått hyfsat still på världsrankningen i fälttävlan under ett par månader, men när den senaste rankningen presenterades under måndagen är det flera förändringar - dels i topp tio, dels för svensk del.

Svensk raket på världsrankningen
Aminda Ingulfson, här med Hot Cup VH, klättrar rejält på världsrankningen denna månad. Foto: Pernilla Hägg

Britten Oliver Townend sitter stadigt på förstaplatsen, men där bakom har det rört på sig rätt rejält. Jonelle Price är ny världstvåa, och bakom sig har hon sin make, Tim Price – paret rider för Nya Zeeland.

Storbritannien innehar hälften av platserna på topp tio, där Gemma Tattersall har tagit sig in som ny sjua, förra månaden låg hon på plats 15. Hennes landslagskollega Nicola Wilson har också klättrat, från plats 23 till nummer tio i världen.

För svensk del har ordningen helt ändrats den senaste månaden. Nya bästa svensk är Aminda Ingulfsson, som gjort en raketklättring – från plats 155 till 51:a, efter ett år med framgångar på flera hästar. Ludwig Svennerstål har länge varit den högst rankade svenska ryttaren, men han har nu tappat från 38:a till nummer 98.

Sara Algotsson Ostholt har slagit sig in på topp 100, när hon nu är 82:a. Förra månaden låg på hon på plats 140.

Hela rankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden