Hoppning
3 mars 2019 19:50

Svensk stortävling ställs in av smittskyddsskäl

EHV-1Kungsbacka Ridklubb ställer in sin elittävling Kopparbergs Grand Prix nästa helg. Under rådande omständigheter anser inte arrangören att det är smittskyddssäkert att över 400 hästar ska samlas på en och samma tävling.

Svensk stortävling ställs in av smittskyddsskäl
Att under rådande omständigheter samla 400 hästar på en och samma tävling anser arrangörerna inte vara smittskyddsäkert (bilden har inget samband med texten). Foto: Fredrik Jonsiving

Nästa helg skulle Kungsbacka Ridklubb arrangera sin elittävling Kopparbergs Grand Prix, med klasser upp till 1,50 och kval till Lövsta Future Challenge Jumping U25. Nu meddelar arrangören att tävlingen ställs in av smittskyddsskäl.

”Efter att det positiva EHV-1-resultatet från Norwegian Horse Festival offentliggjordes finns det enligt vår bedömning en förhöjd risk för ytterligare smittspridning och vi vill ta vårt ansvar för att förhindra detta. Med hänsyn taget till rådande omständigheter, är det enligt oss inte smittskyddssäkert att samla över 400 hästar under de förutsättningar som råder under en så stor tävling som Kopparbergs Grand Prix”, skriver Kungsbacka Ridklubbs styrelse i ett pressmeddelande.

Förhoppningen är att Kungsbacka Grand Prix ska kunna genomföras senare i år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden