Hoppning
24 januari 2018 16:35

Svensk trio till världscuptävlingen

VärldscupVärldscupen är på upploppet och en svensk trio kommer att finnas på plats i Zürich där den elfte omgången går. Bland dem finns Henrik von Eckermann som just nu är tillbaka i Europa efter soliga och framgångsrika veckor i Förenade Arabemiraten.

Svensk trio till världscuptävlingen
Henrik och Mary Lou är tillbaka igen. Arkivbild: Roland Thunholm

Den elfte av 13 världscupomgångar går i schweiziska Zürich i helgen och som vanligt finns många av de absolut bästa ryttarna på plats. Två av svenskarna är av Grevlundaduon Peder Fredricson och Stephanie Holmén, som båda red världscupen i Leipzig i söndags. De har återigen med sig H&M Christian K, H&M Zaloubet och Hansson WL respektive Dylan N och Flip’s Little Sparrow.

Mary Lou åter på banan

Medan Peder Fredricson behöver plocka världscuppoäng för att nå finalen kan Henrik von Eckermann ta det lugnare på just den fronten. Efter en strålande säsong ligger han tvåa i ligan och med sina 57 poäng kan han redan nu boka biljetten till Paris, där finalen går i april.

Henrik har spenderat de senaste veckorna i Förenade Arabemiraten och har betat av tre tävlingshelger med placeringar och vinster flera gånger om. Nu tävlar han några av hästarna som är kvar i Europa, bland annat stjärnan Mary Lou 194 som inte har tävlat sedan strax innan nyår. Även Belcanto Z, som Henrik debuterade med i november, och Mill’s Sheridan, som annars rids av Evelina Tovek, står på listan.

Ställning just nu

Kevin Staut, som också hoppar i Zürich, leder ligan på 65 poäng. Henrik von Eckermann ligger tvåa på 57 och Edwina Tops-Alexander ligger trea på 50. Douglas Lindelöw klättrade i söndags upp till plats 14 på 35 poäng. Peder Fredricson ligger på plats 25 med 26 poäng. De 18 främsta från den västeuropeiska ligan får hoppa finalen.

Komplett ställning
Ryttare och hästar till Zürich
Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden