Fälttävlan
13 juli 2018 22:28

Svenska fälttävlanslagen bra med i EM

MästerskapDe svenska ungdomsryttarna ligger på fjärde plats vid EM i franska Fontainebleau efter att fälttävlansdressyren avgjorts under fredagen. Juniorlaget ligger sjua.

Svenska fälttävlanslagen bra med i EM
Ungdomsryttaren Lina Forsberg gjorde en bra dressyr med Kaizen vid EM i fälttävlan. Foto: www.eventingphoto.com

62 ungdomsryttare och 66 juniorer kom till start i fälttävlansklasserna under EM i Frankrike.

De svenska ryttarna har inlett relativt stabilt och bäst lyckades Sofia Sjöborg och DHI Mighty Dwight som ligger på 15:e plats i ungdomarnas tävling med 29,2 straff. Lina Forsberg/Kaizen, är inte långt efter på 18:e plats med 29,5 straff.

Sofia Andersson/Gardenia R har 34,2 straff och Vendela Eriksdotter Rubin/Vieanna Imperial 37,10 straff med sig till lördagens terräng, vilket gör att ungdomarna är fyra i lagtävlingen med 92,90 straff. Storbritannien leder med 80,0.

Jämna resultat av Alice och Amanda

Bland juniorerna har Alice Andersen/Lavendel och Amanda Sternberg/El Samuel bäst utgångsläge inför terrängen med sina 31,1 respektive 31,8 straff. Selma Hammarström/Creevagh Cooley och Greta Wårfors/Robini har 36,6 och 38,6 straff efter dressyren. Juniorerna ligger sjua med 99,5 straff medan ledande Tyskland har 80,7.

Sofiasjborg_eventingphoto_jpg
Sofia Sjöborg och DHI Mighty Dwight ligger på 15:e plats i unga ryttarnas EM i fälttävlan efter fredagens dressyr. Foto: Eventingphoto.com
Aliceandersen_eventingphoto
Alice Andersen och Lavendel.
Ebbakjellberg_eventingphoto
Ebba Kjellberg gör sin dressyr på EM.

Selma Hammarström är den som går ut först av de svenska ryttarna i morgondagens terräng som väntas bli rejält utslagsgivande.

Här hittar du resultaten från EM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden