Ponny
28 juli 22:46

Svenska silvertjejerna höll för trycket

Mästerskap"De vet att de har lyckats hålla för pressen." Det säger en av silvertjejernas tränare efter fredagens lyckade medaljjakt i Frankrike.

Svenska silvertjejerna höll för trycket
Disa Hammarstedt och Deriveur d’Emia. Foto: Libby Law Photography

Sverige var med redan från början i mästerskapet genom att vara felfria både på torsdagen och i fredagens första runda.

Ellen Hammarström, som gjorde sitt andra EM, nollade sedan en tredje gång när det var dags för tredje och sista rundan i lagtävlingen, och även Disa Hammarstedt lyckades sedan gå in och vara felfri.

Allt hängde sedan på Mathilda Hansson som hade chans att säkra silvret med en felfri runda, vid ett nedslag skulle det halka ner till brons. Det blev en nolla och EM-silvret var klart.
– Hon satte den där nollan på ett alldeles utmärkt sätt, säger en av tjejernas tränare Lennart Lindelöw till Svenska Ridsportförbundet efter klassens avslut.

”Länge sen sist”

– Det är nog länge sen sist så det här är ju fantastiskt roligt. Ellen som har varit helt felfri har ju ridit det här förut och har mer rutin på den här nivån, så det var ju fantastiskt bra. Det är starkt av de andra att kunna utvecklas så här kvickt på internationell nivå, fortsätter han.

– Det är en fantastiskt värdefull erfarenhet, tittar man framåt i tiden så har man ju lärt sig hur man rider mästerskap och det har man med sig sen. Flera fortsätter ju som juniorer nu och de kommer kunna ha nytta av det här, att de vet att de har lyckats hålla för pressen.

På söndag är det individuell final med fyra svenskar där Ellen Hammarström med sitt felfria resultat har en bra chans.

Sveriges EM-lag i hoppning

Disa Hammarstedt/Deriveur d’Emia
Ellen Hammarström/Ocean Des As
Mathilda Hansson/Helga TH.O
Nika Sundström/MSH Riot
Wera-Lee Bartholdsson Norrthon/Vertige de Belebat

Resultat, lagtävlingen, hoppning
Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden