Hoppning
3 april 2018 16:41

Svenska ungdomsryttare på framfart

FramtidshoppDe svenska hoppryttarna tar som bekant för sig med segrar och placeringar i de allra högsta klasserna internationellt. Och återväxten ser minst sagt god ut - i klasserna som ligger snäppet under de högsta bubblar det av svenska placeringar ute i Europa.

Svenska ungdomsryttare på framfart
20-åriga Mikaela Gustaphson tog placering i trestjärnig 1,45 under påskhelgen. Foto: Privat

Under påskhelgen var ett antal svenska ungdomsryttare ute och tävlade ute i Europa. Klasserna på 1,40/1,45-nivå är inte de som kanske drar de allra största blickarna till sig, men när ungdomsryttare får fina placeringar i dessa klasser är de väl värda att uppmärksamma.

I italienska Arezzo tog YR-ryttaren Mikaela Gustaphson, 20 år, hem en placering i den tresjärniga silverfinalen över 1,45-hinder. Under sadeln hade hon Cum Laude, som är hästen hon red hem guldet vid inomhus-SM med i höstas.
Målet med Arezzo-vistelsen är att se till att hålla sig i god förm och bra rundor med i bagaget inför vårens och sommarens kommande tävlingar, och inför 2018 är målet att precis som förra året ta sig till YR-EM med Cum Laude för Mikaela.

Nu återstår en veckas tävlande för ekipaget i Arezzo, och planen för ekipaget är att starta i fyrstjärniga klasser.

Vid ungdomshoppningarna i belgiska Lanaken blev det flera svenska placeringar i GP-klassen över 1,40-hinder. 17-åriga Ottilia Lundgren kom fyra i 1,40 med Melker af Herred och 16-åriga Janelle Larsson kom femma i 1,40 med Staralme Esc Z – båda red felfritt i både grundomgång och omhoppning. Placerad i klassen blev även 15-åriga Ingemar Hammarström som red felfritt över hinder men fick ett tidsfel med Captain Sparrow. Ekipaget slutade på en femtonde plats i klassen som hade över 60 startande.

Så här glad såg Janelle Larsson ut efter sin femteplats i Lanaken:

Det blev en fin 5:e plats för Sture i 1.40🌟 #staralmeescz #equipesaddles

Ett inlägg delat av • Show Groom • (@janellelarsson_showjumping)

Och här syns Ingemars ritt med Captain Sparrow ut:

När det gäller Evelina Tovek glömmer man nästan att hon fortfarande är U25-ryttare, men hennes andraplats med Mill’s Sheridan i den tvåstjärniga 1,45-hoppningen i Kronenberg, Nederländerna måste även den nämnas i detta sammanhang. Evelina tog även två 1,40-placeringar under meetinget med Mill’s Sheridan och Cortina.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden