Dressyr
1 januari 08:07

Svenskar klättrar på världsrankningen

InternationelltBåde Patrik Kittel och Therese Nilshagen har tagit kliv uppåt när den nya världsrankningen i dressyr presenterades. Utanför den absolut toppen gör en annan svensk dessutom ett stor klättring uppåt.

Svenskar klättrar på världsrankningen
Therese Nilshagen och Dante Weltino Old i Friends 2023. Foto: Kim C Lundin

Tysklands Jessica von Bredow-Werndl fortsätter att hålla ett järngrepp som nummer ett i världen. Däremot har det hänt en del under henne på den rankningslista som omfattar perioden 1 maj till 31 december 2023.

Ny tvåa är Storbritanniens Charlotte Dujardin som därmed kliver upp två placeringar sedan förra rankningen. Detta med fina poäng med sig efter segern i London i december.

På tredje plats finns förra rankningens tvåa, Storbritanniens Charlotte Fry, medan danska Nanna Skodborg Merrald tappar en placering och nu är fyra.

Sveriges Patrik Kittel klättrar en placering och går in i 2024 som sexa på världsrankningen. Även Therese Nilshagen klättrar en placering är nu rankad åtta i världen. Dessutom gör Malin Wahlkamp-Nilsson ett jättekliv uppåt från plats 120 till plats 44.

Hela rankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden