Hoppning
15 april 2019 14:16

Svenskarna på hugget i Belgien och Spanien

InternationelltErika Lickhammer-Van Helmond och Jacob Hellström tog varsin 1,45-seger ute i Europa i helgen, och för U25-ryttaren Mikaela Gustaphson blev det en fin GP-placering vid hennes första utomhustävling med Carl 47.

Mikaela Gustaphsonklappar om Carl efter GP-placeringen. Erika Lickhammer-Van Helmond och Jacob Hellström red hem varsin 1,45-seger i helgen. Foto: Privat/Roland Thunholm

De blågula ryttarna är som vanligt på hugget vid tävlingarna ute i Europa. I belgiska Lanaken har en lång rad svenska ryttare varit och ridit vid den trestjärniga tävlingen förra veckan. Erika Lickhammer-Van Helmond har där ridit hem en lång rad framskjutna placeringar: med Toupie du Quesnoy tog hon hem segern i lördagens 1,45 och belönades med drygt 100 000 kronor i prispengar, och med samma häst tog hon även en andraplats i fredagens 1,45.
– Vilken häst, skriver Erika själv på sociala medier efter de fina resultaten i de två 1,45:orna.

Under söndagen reds ungdomarnas Grand Prix, CSIU25 över 1,45-hinder. I denna klass placerade sig Mikaela Gustaphson på tredje plats med Carl 47, och Mikaela berättar att detta var deras första utomhustävling tillsammans.
– Nu ser jag framemot en ny vecka här med varmare väder och förhoppningsvis fler fina resultat, säger Mikaela.

I klasserna med de allra högsta hindren blev det svensk placering i lördagens 1,50. Med ett tidsfel tog Anna Persson och Cerion L hand om placering nummer 15 i den 71 ekipage stora klassen.

Resultat Lanaken

180601jacob Hellström - Jus D'orange Van't Bisthof Fj-6392
Jacob Hellström och Jus D’Orange Van’t Bisthof vann en tvåstjärnig 1,45 i  Spanien (arkivbild). Foto: Fredrik Jonsving

Jacob Hellström var enda svenska ryttare i spanska Oliva Valencia under förra veckan. Han hade flera fina framgångar i de tvåstjärniga klasserna. Med Jus d’Orange Van’t Bisthof vann han fredagens 1,45 och kunde kvittera ut drygt 65 000 kronor i prispengar. Med samma häst blev det blott ett tidsfel i söndagens Grand Prix – också över 1,45-hinder – och det räckte till en placering i klassen och ytterligare cirka 4 000 kronor i prispengar.