Fälttävlan
26 maj 2018 20:00

Sverige fyra inför avslutningen

Nations CupEfter hoppning och dressyr ligger det svenska laget fyra i Nations Cup som rids i brittiska Houghton Hall den här helgen.

Sverige fyra inför avslutningen
Pontus Hugosson är en av de svenska ryttarna i Falsterbo hunting. Arkivbild: Roland Thunholm

Therese Viklund och Diabolique (sto f 2008 e Hoftanz u Daylight e Dream of Heidelberg, uppf Wolfgang Scmitz, äg Lena Nyström) slutade på 25,4 straff i sin dressyr på torsdagen, och med det resultatet var ekipaget tvåa inför fredagens fortsättning. Ekipaget ingår i det svenska laget.

När alla ekipage hade gjort klart sin dressyr var Diabolique trea efter dubbelt Pippa Funnell i topp. Med 4 straff i lördagens hoppning trillade ekipaget ner till en tionde plats.

På fredagen gjorde det svenska lagekipagen Hanna Berg/Quite Survivor sin dressyr och slutade på 34,4 straff och låg 53:a. En felfri banhoppning på lördagen lyfte ekipaget rejält och inför söndagens avslutade terräng är ekipaget 36:a.

Lagekipaget Pontus Hugosson och Cut the Cuteness gjorde sin dressyr på lördagen och fick 35,8 straff vilket gav en 66:a plats i det 105 ekipage stora klassen. 4 straff i hoppningen petade ned ekipaget till plats 69.

Detta gör att Sverige tappar en placering och är fyra efter hoppningen, blott 1,3 straff efter tredjeplacerade Irland.

Storbritannien leder före Tyskland. Therese Viklund är sjua individuellt med Viscera.

Sex nationer har lag i klassen, där det också är många som startar individuellt.

Liveresultat

Lagresultat

Sammanställning, resultat Nations Cup 2018

Datum och platser, Nations Cup 2018

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-