Dressyr
23 juni 2022 14:15

Sverige trea i inledningen av Nations Cup

Nations CupI torsdagens inledande Grand Prix på Nations Cup-meetinget i Rotterdam levererade det svenska dressyrlaget både höjdpunkter och missar - två av svenskarna tog fina placeringar, och två ekipage hade inte sin bästa dag på jobbet.

Sverige trea i inledningen av Nations Cup
Patrik Kittel och Blue Hors Zepter, här i världscupfinalen, var bästa svensk i dagens Grand Prix. Foto: Roland Thunholm

För Tinne Vilhelmson Silfvén/Devanto och Jacob Nörby Sörensen/Sheeran blev det blygsamma placeringar som 23:a och 24:a i den 29 ekipage stora Grand Prix-klassen som inledde Nations Cup i dressyr i Rotterdam. Tinne satt återigen på en spänd och väldigt energisk Devanto, som hade svårt att piaffera på stället och bland annat fick flera missar i bytesserien i vartannat.

För Jeanna Högberg/Astoria och lagankaret Patrik Kittel/Blue Hors Zepter gick det bättre – Jeanna landade på en sjätteplats med sina 71,4 procent och Patrik visade upp ett avslappnat och stabilt program utan några större missar som gav 76,13 procent och en andraplats.

Zepter rev en del av staketet vid en hörnpassering innan ettorna, men klarade sedan serien utan problem. Samma tur hade inte klassens sista startande, brittiska Charlotte Fry, som även tidigare haft problem med att hennes Dark Legend blir spänd och kastar sig runt. Idag fick domaren lämna kuren för att bygga upp staketet, inte en men två gånger, efter att valacken backat in i det.

Fry, återigen ett föredöme med sin lugna ridning på den skärrade valacken, tog sig till slut igenom programmet och fick trots alla missar ihop strax över 65 procent.

Svenska laget trea

USA och Nederländerna toppar i Nations Cup inför fortsättningen, före Sverige på tredjeplatsen. Sju lag deltar, och lagtävlingen fortsätter med Grand Prix Special för två av lagekipagen, och Grand Prix Kür för de andra två lagekipagen, på lördag.

Resultat lag
Resultat individuellt

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden