Dressyr
23 juni 2018 21:02

Sverige tvåa i Nations Cup

Fortsatt ledningDe svenska ryttarna levererade strålande ritter men holländarna rådde de inte på. Det blev en andraplats i Rotterdam, men totalledningen i serien behålls av Sverige.

Sverige tvåa i Nations Cup
Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD vann lördagens GPS i Rotterdam (arkivbild) Arkivbild: Jenny Schwieler Staaf

I Sveriges tredje start vid årets Nations Cup i dressyr blev det en andraplats. Hemmanationen Nederländerna gick inte att rå på i Rotterdam, och med bara en poängs skillnad slutade Sverige på 21 poäng alldeles precis bakom Nederländerna med 20 poäng.

Grand Prix Special vanns av Therese NilshagenDante Weltino Old med 74,149 procent med Juliette Ramel på tredje plats med 73,638 procent med Buriel K.H.

I küren blev det en andraplats för Patrik Kittel och Well Done de la Roche CMF på 77,500 procent, medan Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi slutade på en femte plats med 75,350 procent. Segern i küren gick till Edward GalGlock’s Zonik N.O.P.

Sveriges förbundskapten Bo Jenå säger till Svenska Ridsportförbundet att resultatet verkligen känns jätte, jättebra trots några småmissar.
– Vi har aldrig haft en så bra resultatrad här i Rotterdam som i år med segrar och placeringar i alla Grand Prix-klasserna, säger Bo Jenå på förbundets hemsida.

Ridsport liverapportering av de båda klasserna hittar du här.

Nästa omgång av dressyrens Nations Cup rids 12-15 juli vid Falsterbo Horse Show.

Totalresultat Nations Cup Rotterdam
Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
Livesändning Clipmyhorse
Livesändning Nations Cup FEI-TV
Ställning Nations Cup dressyr
Regler Nations Cup dressyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden