Debatt
13 november 2020 09:57

SvRF svarar debattören – igen

Svar Ridsportprofilen och debattören Kenth Wasserman är inte nöjd med svaren från Svenska Ridsportförbundet gällande hans tidigare debattartikel. Här kommer nya svar från förbundet.

SvRF svarar debattören – igen
Debatten om SvRF:s agerande fortsätter och nu ger förbundet svar på debattörens senaste frågor. Foto: Istock

Debattören Kenth Wasserman har i två debattinlägg framför kritik och ställt frågor till Svenska Ridsportförbundet, SvRF, angående ett par uppmärksammade händelser nyligen.

I sitt senaste inlägg efterlyste han tydligare svar från SvRF, vilka har kommit från Meta Persdotter, ordförande Svenska Ridsportförbundets Tävlingssektion som skriver så här: ”Kenth Wasserman återkommer med några frågor och här kommer våra svar. Kenth efterlyser också en direkt kontakt med förbundet vilket vi uppskattar, och vi kommer att kontakta Kenth för fortsatt dialog.

Vad har Jonas Holmberg gjort som föranleder entledigandet? Det har förts diskussioner mellan Tävlingssektionen och Jonas Holmberg. Vad som sagts mellan parterna är inte sekretessbelagt, men heller inget vi vill referera externt.

Hade Tävlingssektionens arbetsgrupp mandat från Tävlingssektionen att fatta beslut om att entlediga Jonas Holmberg? Ja. Det finns en arbetsordning för hur förtroendevalda i sektioner och kommittéer ska agera.

Har arbetsgruppen vilselett och ljugit för hoppkommittén och om, hur kommer förbundet att agera? Nej.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden