Sverige
26 maj 2020 06:50

SVT lämnar inte ut material inför skadeståndstvist

StämningTvisten mellan den tränare som vill ha skadestånd av Svenska Ridsportförbundet, SvRF, efter att ha fått sin diplomering indragen fortsätter. Men SVT vill inte lämna ut det material som har efterfrågats av SvRF.

SVT lämnar inte ut material inför skadeståndstvist
Tvisten kan kosta SvRF miljoner. Arkivbild: Istock

Det var förra hösten som tränaren stämde Svenska Ridsportförbundet.

Han kräver dels att få tillbaka sin diplomering som han blev fråntagen i april 2017, dels ett skadestånd för de pengar han förlorat när diplomeringen drogs in.

Svenska Ridsportförbundet har bett att programmet om tränaren som SVT sände våren 2017 ska få tas upp som bevis. Men detta säger SVT nej till med följande motivering: ”För att fullgöra sitt publicistiska uppdrag är SVT beroende av att enskilda individer ställer upp som uppgiftslämnare eller medverkande i program. Om SVT skulle lämna ut programmaterial till förfogande för utredningsändamål eller rättegång, något som personer som förekommer i våra program inte alls haft anledning att räkna med, riskerar förtroendet för SVT:s oberoende och opartiska hållning att ifrågasättas. Dessutom finns risk för att den framtida tillgången till information – och därmed bolagets möjlighet att fullfölja sitt publicistiska uppdrag – äventyras, genom att medborgarnas benägenhet att lämna information eller medverka i program kan minska.”

SvRF har tidigare yrkat på att det inte skulle bli någon rättegång i ärendet, men så blir det alltså.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden