Sverige
16 mars 2022 15:23

SWB lämnar över insamlade pengar till stöd för Ukrainas hästcommunity

InsamlingMitt under bruksprovet öppnade SWB upp möjligheten att donera pengar till stöd för hästar, uppfödare och ryttare i Ukraina. Nu tömmer SWB den första insamlingsbössan och lämnar över pengarna till det ukrainska ridsportförbundets hjälporganisation.

SWB lämnar över insamlade pengar till stöd för Ukrainas hästcommunity
Insamlingen är tänkt att fortsätta så länge behovet finns. Foto: Roland Thunholm

Det var i samband med årets bruksprov på Strömsholm som SWB lanserade möjligheten att donera pengar till stöd för hästar, uppfödare och ryttare i Ukraina. Två veckor senare skickar SWB drygt 72 000 kronor till hjälporganisationen Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation, även ”Help Ukraine Horses”. Bakom initiativet står det ukrainska ridsportförbundet i samarbete med FEI.

– Stödet och givmildheten har varit enormt från människor, vi är överväldigade, säger Ellinor Andersson, kommunikationsansvarig på SWB, i ett pressmeddelande.
– Redan första dygnet hade vi fått in över 12 000 kronor och under Bruksprovsminglet på Strömsholm stöttade även vår huvudsponsor Agria upp med 10 000 kronor vilket var väldigt uppskattat.

Insamlingen fortsätter så länge behovet av stöd finns och SWB kommer löpande att sätta över pengar.

Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation – läs mer här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden