Dressyr
20 maj 2012 19:48

GP-segraren kom sist

Med knapp marginal tog klassens sista ryttare Mattias Jansson på den temperamentsfulle valacken Brisbane hem segern i Grand Prix i halländska Björbäck med 67,55 procent.

GP-segraren kom sist
Mattias Jansson och Brisbane vann Grand Prix i Björbäck. Kerstin Söderholm

Ekipaget bjöd på uttrycksfull piaff och passage samt elastiska skolor.  Som tvåa placerade sig Anna Svanberg på den elegante, svarte hingsten Dionysos 1038 efter en jämn ritt av hög kvalitet.

– Brisbane är en väldigt speciell häst, ganska vild och busig med mycket åsikter, men med stor talang. Jag ska fortsätta att rida honom denna säsong sedan får vi se, berättar en nöjd Mattias Jansson.

Ägaren till Brisbane (född –01, e Briar–Amiral, uppf familjen Larsson), engelska Emma Hindle, har nyligen fått barn och därför låtit Mattias, som en gång red in hästen, ta över. De båda känner varandra väl sedan utbildningstiden som stipendiater på Flyinge.

Även i söndagens Intermédiere I var det tätt i toppen med tre ekipage över 69 procent. Segrade gjorde Britt-Marie H-Ivarsson på den egenuppfödde valacken Bomerang (f –00, e Bolero–Anart).

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-