Hoppning
17 mars 15:35

Tävlingsplatsen i spanska Oliva fri från smitta

Internationellt"Alla inblandade har bidragit till att få situationen under kontroll." Tävlingsledaren Bettina Pöhl i Oliva har goda nyheter.

Tävlingsplatsen i spanska Oliva fri från smitta
Bettina Pöhl. Foto: Annelie Frank

Det var i slutet av februari som beskedet om att flera hästar på den stora tävlingsplatsen på spanska östkusten testat positivt för EHV-1. Då fanns ungefär 1000 hästar, varav några svenskägda, på plats för att delta i årets första Mediterranean Equestrian Tour, MET.

Nu berättar arrangören i ett pressmeddelande att de sista hästarna som hölls kvar på anläggningen av olika anledningar har testat negativt.
– Vi är väldigt glada att de sista tio hästarna nu kan lämna anläggningen, säger tävlingsledaren Bettina Pöhl i pressmeddelandet.
– Alla inblandade har bidragit till att få situationen under kontroll, fortsätter hon.

Beskedet innebär också att Olivas Spring MET IV, som rids mellan 4 och 23 april kan hållas som planerat, efter att Spring MET III ställdes in på grund av den konstaterade smittan.

MET Olivas webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden